Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 27 /14:39

Viktoro Uspaskicho byla: Apeliacinis teismas verčiamas skirti antrą Darbo partijos advokatą

Lietuvos apeliaciniam teismui nesiseka nagrinėti rezonansinės bylos, kurioje Viktoras Uspaskichas su bendražygiais yra teisiamas dėl partijos juodosios buhalterijos. Pirmadienį teismas vėl buvo priverstas atidėti bylos nagrinėjimą, posėdyje dėl ligos nepasirodžius Darbo partijai, kaip juridiniam asmenui, atstovaujančiai advokatei. Teisėjai iškart ėmė ieškoti priešnuodžių bylos vilkinimui – nutarė skirti antrą Darbo partijos atstovą.
Vitalija Vonžutaitė, Vytautas Gapšys ir Viktoras Uspaskichas
Vitalija Vonžutaitė, Vytautas Gapšys ir Viktoras Uspaskichas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas šiandien padarė pertrauką Darbo partijos byloje, kadangi į posėdį dėl ligos neatvyko Darbo partijos atstovė advokatė Violeta Bazienė.

Tai jau antras kartas, kai advokatė V.Bazienė dėl ligos neatvyksta į šios bylos nagrinėjimą Lietuvos apeliaciniame teisme, todėl teismas šiandien nusprendė skirti papildomą gynėją atstovauti Darbo partijos interesams.

Teismas taip pat nusprendė ieškoti galimybių skirti papildomus posėdžius šiai bylai nagrinėti.

Kaip ir anksčiau, Darbo partija siekia kuo skubesnio bylos nagrinėjimo, tačiau taip pat reikalauja sąžiningo, skaidraus ir nešališko teismo proceso, – teigiama partijos pranešime.

Darbo partija išplatino savo atsaką. Esą viešojoje erdvėje pasklidus spekuliacijoms dėl Darbo partijos advokatės ligos ir tariamo partijos siekio vilkinti bylą Lietuvos apeliaciniame teisme, partijos atstovai primena, kad, nepaisant Darbo partijos prieštaravimų, advokatę V.Bazienę partijos gynėja paskyrė Vilniaus apygardos teismas, nesuteikiant Darbo partijai galimybės pačiai pasirinkti savo gynėjo.

Tokia galimybė iki šiol nėra suteikta partijai, o jos interesams teisme atstovauja ne pačios partijos pasirinktas, o valstybės paskirtas advokatas, todėl bet kokios insinuacijos dėl Darbo partijos ir V.Bazienės ligos neturi jokio pagrindo.

Taip pat Darbo partija primena, kad partijos bylos nagrinėjimo metu, kuris tęsiasi jau 8 metus, sirgo ne tik proceso dalyviai, bet ir teisėjai, todėl teigti, kad šios ligos yra kaip nors susijusios su bylos nagrinėjimu, yra nelogiška ir neteisinga.

„Kaip ir anksčiau, Darbo partija siekia kuo skubesnio bylos nagrinėjimo, tačiau taip pat reikalauja sąžiningo, skaidraus ir nešališko teismo proceso“, – teigiama partijos pranešime.

Darbo partija viliasi, kad advokatė V.Bazienė greitai pasveiks ir partijos bylos nagrinėjimo procesas galės netrukdomai tęstis toliau.

Primename, kad Vilniaus apygardos teismo 2013 m. liepos 12 d. nuosprendžiu Viktorui Upaskich skirta 4 metų laisvės atėmimo bausmė, Vitalijai Vonžutaitei – 3 metų laisvės atėmimas, Marinai Liutkevičienei –  1 metai, o Vytautas Gapšys laisvės atėmimo bausmės negavo – jam skirta 275 MGL (35 750 Lt) dydžio bauda. Baudžiamoji byla juridinio asmens Darbo partijos atžvilgiu nutraukta juridiniam asmeniui pasibaigus po reorganizavimo.

Kitas posėdis šioje byloje planuojamas 2014 m. vasario 24 d. 10 val., rašoma Lietuvos apeliacinio teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su visuomene Kristinos Petrošienės pirmadienį išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius