Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilkiko degalų bakuose – beveik 8,5 tūkst. pakelių cigarečių

Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai Šalčininkų kelio poste sulaikė krovininį vilkiką, kuriuo į Lietuvą mėginta įvežti didelį kiekį kontrabandinių rūkalų. Nelegaliai gabenamos cigaretės buvo paslėptos dviejose degalų bakuose įrengtose slėptuvėse.
Cigaretės buvo paslėptos dviejuose kuro bakuose įrengtose slėptuvėse.
Cigaretės buvo paslėptos dviejuose kuro bakuose įrengtose slėptuvėse. / Pareigūnų nuotr.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad apie 10 val. Lenkijos piliečio T.K. vairuojamas vilkikas „Renault“ su puspriekabe į Lietuvą per Šalčininkų kelio postą įvažiavo tuštiems krovininiams automobiliams skirta juosta. Vairuotojas deklaravo, kad automobilyje neleistinų prekių nėra, tačiau poste dirbę mobiliosios grupės pareigūnai nusprendė detaliau apžiūrėti įtarimų sukėlusią transporto priemonę.

Tik pradėję patikrą, pareigūnai suprato, kad nelegalus krovinys gali būti paslėptas ne kontrabandininkų pamėgtose puspriekabės lubose ar grindyse, bet kitoje vietoje įrengtoje slėptuvėje. Todėl detalesnei apžiūrai vilkikas buvo nuvarytas į muitinės dirbtuves. Išmontavę degalų talpas, pareigūnai jose aptiko kruopščiai įrengtas ir užmaskuotas slėptuves, prikimštas cigarečių. Paaiškėjo, kad degalų bakuose vairuotojas vežė 8480 pakelių cigarečių „Minsk“ su baltarusiškomis banderolėmis. Sulaikytas krovinys įvertintas daugiau kaip 61 tūkst. litų.

Muitinės kriminalinė tarnyba dėl šio įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 199 str. 1 d. (Kontrabanda), 22 str. 1 d. (Pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką) ir 199-2 str.1 d. (Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius