-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilkikų avarija virto nesusipratimu: internautai pričiupo policiją meluojant?

Antradienį apie 11 val. Lietuvos policija savo „Facebook“ profilyje pasidalijo žinia, jog „Via Baltica“ kelyje pareigūnai padėjo pavojingai kelkraštyje stovėjusio sugedusio vilkiko vairuotojui. Praėjus valandai, įvyko avarija – susidūrė dvi sunkiasvorės mašinos. Internete užvirė diskusija, ar atsitrenkta į tą patį vilkiką? Policija tikino, jog ne. Tačiau internautai įrodė, jog ji klysta.
Įrodymas, jog į avariją pakliuvo kelkraštyje sugedęs vilkikas
Įrodymas, jog į avariją pakliuvo kelkraštyje sugedęs vilkikas / Skaitytojo Romualdo fotomontažas

„Viename iš pavojingiausių kelių „Via Baltica“ dėl sprogusios padangos likimo valiai paliktam vairuotojui tereikėjo padėti iškviesti techninę pagalbą, tačiau ir tai užtruko kone pusę paros – kol patruliavimą pradėję Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai sustojo prie siauro kelio kelkraštyje stovėjusio vilkiko. Pareigūnai iškvietė techninę pagalbą, kuri atvyko ir operatyviai pataisė gedimą“, – tokia žinia 10.22 val. buvo pateikta Lietuvos policijos „Facebook“ profilyje.

Policijos departamento nuotr. /Vilkikas, kuriam į pagalbą suskubo policijos patruliai
Policijos departamento nuotr. /Vilkikas, kuriam į pagalbą suskubo policijos patruliai

Pranešimo komentarų skiltyje greitai sulaukta kritikos.

„Ar tik kartą per 12 val. patruliuojate „viename iš pavojingiausių kelių“, ar tik praėjus pusei paros kažkuriam iš patrulių dašuto sustoti padėti vilkiko vairuotojui?“ – teiravosi vienas internautas.

Užvirė diskusija apie tai, jog užsienyje vaizdo kameromis stebimi visi keliai, ir jei kas nutinka, policija pristato jau po 15 minučių, uždaro eismą ir padeda į bėdą pakliuvusiam vairuotojui. O Lietuvoje pagalbos nesusilauksi net 12 valandų. Galiausiai diskusijas pertraukė žinia apie nelaimę.

Prabėgus valandai, toje pačioje vietoje, magistralinio kelio Kaunas–Marijampolė–Suvalkai 45-ame km įvyko didžiulė avarija, kuriam laikui nutraukusi visą eismo giją. Buvo pranešta apie du susidūrusius vilkikus.

Po tuo pačiu Lietuvos policijos pranešimu „Facebook“ paskyroje, internautai komentaruose ėmė klausti, ar kartais neįvažiuota į tą patį, neva prieš valandą suremontuotą vilkiką?

15min nuotr./Komentarai po pranešimo Lietuvos policijos „Facebook“ paskyroje
15min nuotr./Komentarai po pranešimo Lietuvos policijos „Facebook“ paskyroje

Lietuvos policijos atstovai „Facebook“ komentavo: „Avarija įvyko toje pačioje vietoje, iš kurios buvo patrauktas vilkikas. Įsivaizduokite, kokios tragiškos pasekmės galėjo būti, jei jis būtų tenai stovėjęs. Ne ta pati (priekaba – aut. past.), tačiau toje pačioje vietoje.“

Tačiau vilkikas buvo tas pats. Jis taip ir nebuvo patrauktas iš vietos, kurioje sugedo. Ir tos tragiškos pasekmės kilo. Tai greitai įrodė komentatoriai.

„Sveikinu pataisius gedimą“, – ironizavo vienas. „Kam meluojat, kad ne ta pati, jeigu ta pati?“ – klausė kitas. „Apsimelavot vidury baltos dienos. Akivaizdu, kad ta pati. Gėda“, – komentavo trečias.

Galiausiai ketvirtas, Romualdas, pateikė fotomontažą, sudarytą iš Lietuvos policijos pasidalintos šalikelėje stovinčio vilkiko nuotraukos bei tos, kuri buvo daryta įvykus avarijai. Tapo akivaizdu, kad eismo įvykyje dalyvavo ta pati priekaba.

Skaitytojo Romualdo fotomontažas/Įrodymas, jog į avariją pakliuvo kelkraštyje sugedęs vilkikas
Skaitytojo Romualdo fotomontažas/Įrodymas, jog į avariją pakliuvo kelkraštyje sugedęs vilkikas

Policijai pasimetus, o internautams išaiškinus pareigūnų pasimetimą, 15min kreipėsi į Policijos departamentą, jog būtų pateikta oficiali įvykių versija.

Gautas raštiškas atsakymas išsprendė mįslę ir paaiškino, jog tai tebuvo nesusipratimas: „Ryte kelių policijos tarnybos pareigūnai pastebėjo stovintį vilkiką, iškvietė techninę pagalbą. Vairuotojas su vilkiko priekiu išvyko ieškoti pagalbos, o priekabą paliko toje pačioje vietoje, prieš tai ją tinkamai pažymėjus įspėjamuoju ženklu. Vėliau į ją ir trenkėsi užsnūdęs kito vilkiko vairuotojas.“

Policijos departamento atstovų teigimu, jokio piktybiškumo ir melo iš pareigūnų pusės šiuo atveju tikrai nebuvo. Tiesiog pirminė iš patrulių gauta informacija buvo ne visai tiksli. Vėliau ji buvo patikslinta.

VIDEO: Kelyje Marijampolė–Kaunas įvyko didžiulė avarija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius