Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 14 /16:27

Vilniaus autobusų stotyje kilo sąmyšis – atvažiavusiame autobuse aptiktas sprogmuo

Visos Vilniaus specialiosios tarnybos buvo sukeltos ant kojų gavus pranešimą apie rastą sprogmenį.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Į autobusų stotį išskubėjo policijos patruliai, ugniagesiai gelbėtojai ir greitosios pagalbos medikai. Stotis buvo aptverta, iš jos evakuoti žmonės.

Į įvykio vietą iškviesti „Aro“ išminuotojai.

Pirminiais duomenimis, į sprogmenį panašus daiktas aptiktas iš Minsko atvažiavusio autobuso bagažo skyriuje.

Vilniaus autobusų stotyje įvestas planas „Skydas“.

Papildyta 12.24 val.: Kaip 15min.lt žurnalistui sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis, rastas daiktas panašus į seną rusišką prieštankinę miną.

„Ar radinys pavojingas, kol kas neaišku. „Aro“ išminuotojai tikrina tą daiktą. Ant jo matyti rusiškų užrašų“, – sakė R.Matonis.

Į klausimą, kaip atsitiko, kad sprogmens iš Minsko važiavusiame autobuse pasienyje nepastebėjo nei muitininkai, nei pasieniečiai, Policijos departamento atstovas negalėjo atsakyti.

„Kaip tai atsitiko, negaliu pasakyti“, – sakė R.Matonis.

Papildymas 12.32 val.: Dėl neteisėto disponavimo sprogmenimis, Vilniaus autobusų stoties apylinkėse Vilniaus policija paskelbė įtariamojo paiešką.

Pasak pareigūnų, įtariamasis yra lieso kūno sudėjimo, su džinsais, su akiniais.

Papildyta 12.50 val.: Vilniaus apskrities VPK viršininko pavaduotojas Antonis Mikulskis 15min.lt žurnalistui iš įvykio vietos sakė, kad „Aro" išminuotojai radinį išsivežė.

„Neaišku, kas ten tokio. Panašu į miną. Daugiau negaliu nieko komentuoti", – sakė A.Mikulskis.

Paklaustas, ar policijai pavyko sulaikyti įtariamąjį, Vilniaus policijos viršininko pavaduotojas tarė: „Komentarų nebus".

Papildyta 13.05 val.: Pirminiais duomenimis, įtartinas daiktas autobusu galėjo būti siunčiamas kaip smulkus siuntinys. Autobusui atvažiavus į Vilnių, pirminiais duomenimis, prie autobuso vairuotojo priėjo siuntinį atsiimti norėjęs vaikinas.

Tačiau vairuotojas atkreipė dėmesį, kad siuntinyje gali būti sprogmuo. Siuntinio atėjusiam vaikinui jis neatidavė. Vairuotojas iškvietė policija.

Policijos departamento atstovas R.Matonis irgi patvirtino, kad išminuotojai įtartiną daiktą išsivežė. Tačiau jis negalėjo pasakyti, ar radinys kėlė pavojų.

„Kadangi ant to daikto nebuvo mokomajam sprogmeniui būdingų užrašų, išminuotojai su juo elgėsi kaip su tikra mina", – sakė R.Matonis.

Pirminiais duomenimis, sprogmuo pagamintas šiais laikais, o ne likęs nuo karo. Mina buvo su sprogdikliu. Jį išsuko išminuotojai.

Prieš 13 val. Vilniaus autobusų stotis vėl dirbo įprastu ritmu.

Papildyta 15.22 val.: Aiškėja, kad sprogmuo autobusu galėjo keliauti nebūtinai iš Minsko. Autobusas važiuoja maršrutu Minskas-Vilnius-Palanga-Vilnius.

Apklausus autobuso vairuotojus paaiškėjo, kad krepšį, kuriame, kaip vėliau sužinota, guli prieštankinė mina, vairuotojai pastebėjo dar Palangoje. Jau tada įtarta, kad jį kažkas paliko. Tačiau krepšio turinys patikrintas tik atvykus į Vilnių.

Pareigūnai teigia, kad krepšys į autobusą galėjo patekti ne tik Minske, bet ir bet kurioje kitoje Lietuvos vietoje, kurioje buvo sustojęs autobusas. Policija toliau apklausia autobuso vairuotojus, kurie keitėsi ilgame maršrute. Iš Minsko autobusą vairavo vienas vairuotojas, per Lietuvą – kitas.

Papildyta 16.27 val.: Radinys atiduotas ekspertams, kurie turi nustatyti, tai buvo kovinis ar mokomasis sprogmuo.

„Akivaizdu, kad tai buvo prieštankinė mina. Tačiau ar tai buvo kovinė, ar mokomoji mina, 100 procentų atsakyti negalime. Ji atiduota ekspertams, kurie aiškinsis. Mes savo darbą padarėme, mina buvo neutralizuota vietoje", – agentūrai BNS sakė „Aro" rinktinės vadas Viktoras Grabauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius