Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 01 /20:20

Vilniaus centre, gatvėje, trečiadienį nužudytas Vilniaus tarybos narys Sergejus Novikovas (žemėlapis, naujos nuotraukos galerijoje)

Prie „Citadele“ banko K.Kalinausko gatvėje, šalia automobilio „Honda Legend“, trečiadienio popietę rastas negyvas, tikriausiai perdurtas vyras. Politiko, advokato, socialinių mokslų daktaro, Lietuvos kikbokso federacijos prezidento krūtinėje – mažiausiai trys žaizdos. Itin svarbi S.Novikovo žmogžudystės tyrimo detalė: nuleista mašinos galinė padanga.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Trečiadienio popietę Vilniaus centre, prie „Citadele“ banko K.Kalinausko gatvėje, prie šaligatvio, netoli automobilio „Honda Legend“, aptiktas negyvas vyras kruvinais marškiniais. Negyvas vyras, kuris liudininkams iš pradžių pasirodė 30–35 metų, rankoje spaudė automobilio raktelius. 

Įvykio vieta aptverta, dirba didžiulės kriminalistų pajėgos.

Nužudymo motyvai ir aplinkybės kol kas nežinomos. Neminima, jog aplinkinių dėmesį būtų patraukę šūvių garsai.

Aukos tapatybė kol kas nenustatyta. Aplinkinių namų gyventojos pareigūnams teigė šio vyro nepažįstančios.

K.Kalinausko gatvėje 13 yra įsikūrusi banko „Citadele“ centrinė būstinė ir Vilniaus filialas.

BFL/ Tomo Lukaio nuotr./Sergejus Novikovas
BFL/ Tomo Lukšio nuotr./Sergejus Novikovas

Papildyta 17.38 val. Vilniaus apskrities policijos vadovas Kęstutis Lančinskas įvykio vietoje žurnalistus informavo, kad nužudytasis – Vilniaus tarybos narys 47 metų Sergejus Novikovas: „Rasti asmens dokumentai.“ Komisaras dar pridūrė: „Daugiau negaliu nieko pasakyt. Aiškinamės visas aplinkybes.“

Politikas yra vedęs, turi tris vaikus. S.Novikovas yra įkūręs advokatų kontorą „Novikov, Baranskis ir partneriai“, prieš porą dešimtmečių šis teisininkas atstovavo garsiosios „Vilniaus brigados“ narių interesams.

S.Novikovas taip pat buvo Lietuvos kikbokso federacijos prezidentas. 

Sostinėje gimęs rusų tautybės politikas, į miesto tarybą šįmet patekęs su Darbo partija.

1980 metais yra baigęs Vilniaus vidurinę mokyklą Nr. 37, o aukštąjį išsilavinimą įgijo Vilniaus universitete baigęs teisę 1989 metais.

Lietuvių, anglų ir rusų kalbas mokėjęs teisininkas turėjo ir Socialinių mokslų (teisės) daktaro mokslo laipsnį.

Papildyta 18.40 val. Pirminės palaikų apžiūros metu nustatyta, kad žaizda yra ne šautinė, o durtinė. Policija tiria visas nužudymo versijas. Tarp jų – ir apiplėšimo, tačiau pastarasis žmogžudystės motyvas dabar neatrodo itin realus, nes S.Novikovas neišėjo iš banko su didele pinigų suma. 

Papildyta 19.04 val. Įvykio vietoje baigė dirbti aukos kūną tyrę specialistai. Lygiai 19 val. S.Novikovo palaikai išvežti iš K.Kalinausko gatvės. 

Papildyta 19.24 val. S.Novikovo kūnas, kaip minėta, gulėjo šalia automobilio „Honda“. Įvykio vietoje dirbantis 15min.lt fotokorespondentas Irmantas Gelūnas pastebėjo, jog nuleistas vienas šio automobilio ratas. Apie padangą kaip galimai svarbią žmogžudystės detalę paklaustas Vilniaus apskrities VPK viršininko pavaduotojas Antonis Mikulskis, atsakingas už sudėtingiausių žmogžudysčių tyrimą, 15min.lt žurnalistui pasakė: „Be komentarų“.Kaip paaiškinti, jog vyras atsidūrė priešingoje, keleivio pusėje, tarp mašinos ir šaligatvio? Neatmetama, jog žudikas atkreipė vairuotojo dėmesį į subliūškusį ratą, o tada smogė.

Pasitikslinus, ar nekomentavimas susijęs su tyrimo subtilybėmis, A.Mikulskis kažkodėl aiškino, jog įvykio vietoje buvo ne tik „Honda“, bet ir „Subaru“ automobilis. Komisaras akcentavo, kad formaliai „Honda“ priklauso bankui.

Ar konkrečiai šiuo automobiliu naudojosi ne S.Novikovas?

Šis klausimas A.Mikulskį paskatino kuo greičiau pabaigti pokalbį su žurnalistu.

Gali būti, kad nuleistas ratas buvo spąstai advokatui. S.Novikovas rankoje laikė raktelius ir rengėsi lipti į mašiną. Kaip paaiškinti, jog vyras atsidūrė priešingoje, keleivio pusėje, tarp mašinos ir šaligatvio? Neatmetama, jog žudikas atkreipė vairuotojo dėmesį į subliūškusį ratą, o tada smogė.

Nuleistos padangos svarbą neakivaizdžiai patvirtino kriminalistų elgesys įvykio vietoje: prieš išvežant „Hondą“ iš K.Kalinausko gatvės, ratas buvo išmontuotas ir pakeistas atsarginiu. Tikimasi, jog informacijos apie pradurtą padangą suteiks ekspertai.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Įvykio vietoje
Įvykio vietoje nutarta pakeisti ratą. Pradurtąjį išsivežė ekspertai.

Naudingų duomenų apie kruvinus trečiadienio popietės įvykius Vilniaus centre tikimasi gauti ir iš vaizdo kamerų, sumontuotų ant banko fasado bei aplinkinėse sankryžose.

Papildyta 20.20 val. Apie 20 val. nužudymo vietoje dirbę pareigūnai bei jų pagalbininkai išsiskirstė, nuimtos STOP juostos vėl leido vilniečiams laisvai vaikščioti ir važinėti šia gatve. Nužudytojo automobilis autovežimėliu išvežtas į saugojimo aikštelę.

15min.lt šaltiniai teigia, jog tiriama dar viena su ratu susijusi versija: galbūt S.Novikovas prie mašinos priėjo būtent tuo metu, kai kažkas ruošėsi pradurti padangą. Vyras galėjo prišokti arčiau, kad pasiaiškintų, kas dedasi. Tuo metu nusikaltėlis galėjo smogti vairuotojui.

Šaltinių teigimu, ant aukos kūno, krūtinės kairėje ir dešinėje pusėje, yra mažiausiai trys durtinės žaizdos. Peilis ar kitas nusikaltimo įrankis K.Kalinausko gatvėje nerastas.

Dar viena svarbi detalė: banko prieigas filmuojančios kameros pakreiptos gana stačiu kampu į šaligatvį. Tai, kas dėjosi priešpriešinėje eismo juostoje ir kitoje gatvės pusėje, tikriausia nepateko į objektyvo akiratį. Maža to, kitą gatvės pusę užstoja sužaliavę medžiai. 


Žiūrėti Sergejaus Novikovo nužudymo vieta didesniame žemėlapyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius