Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus juvelyrines parduotuves siaubę jaunuoliai kūrė organizuotą grupuotę

Pareigūnai sutriuškino juvelyrinių dirbinių parduotuves ir lombardus Vilniuje siaubusių jaunų nusikaltėlių grupuotę, pretendavusia tapti organizuota gauja.
Pamestas auksas
Pamestas auksas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Anot „Vilniaus dienos“, įtarimai šioje byloje jau pareikšti 8 vilniečiams – jauniausiam jų 16 metų, vyriausiajam, grupuotės vadeivai – 22.

Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus viršininko Sigito Šemio teigimu, šios grupuotės sąskaitoje keturi lapkričio mėnesį įvykdyti lombardų ir juvelyrinių dirbinių parduotuvių apiplėšimai.

Kai kurie įtariamųjų dar kaltinami vagystėmis, žmonių užpuolimu ir apiplėšimu gatvėse. Tačiau, pasak S.Šemio, šiuos nusikaltimus jie įvykdė dar nesusibūrę į organizuotą gaują.

„Jie visi pažįstami buvo dar iki lapkričio mėnesio, susitikdavo, pabendraudavo, nuolat palaikė tarpusavyje ryšius, tačiau vienas pavogta ten, kitas – kitur. Rimčiau susibūrė tik lapkričio pradžioje“, – kalbėjo Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus viršininkas.

Rimtesnės šios gaujos užuomazgos atsirado lapkritį, kai vadovavimą į savo rankas perėmė pats vyriausias draugų.

Prasidėjo komandinis darbas. Jaunuolių daromi nusikaltimai jau buvo nebe spontaniški, o gerai suplanuoti – jie ėjo į žvalgybą, stebėdavo aplinką, žiūrėdavo kada geriau vykdyti apiplėšimą, kaip jį įvykdžius saugiai atsitraukti. Buvo ir pasiskirstymas vaidmenimis. „Prieš nusikaltimus jie susirinkdavo, nuspręsdavo, kas eis plėšti, kas vairuos automobilį“, – pasakojo S.Šemis.

Pirmą apiplėšimą šios gaujos nariai įvykdė pernai lapkričio 2 d. apie 15.20 val. Šopeno gatvėje, antrąjį – lapkričio 10 d. apie 17 val. Savanorių prospekte.

Lapkričio 23 d. apie 17.30 val. buvo pasikėsinta apvogti juvelyriniais dirbiniais prekiaujančią parduotuvę Kęstučio gatvėje. Šis apiplėšimas nepavyko. Į parduotuvę įsiveržę du kaukėti, tačiau beginkliai plėšikai pabandė surišti pardavėją lipnia juosta, tačiau ši pasipriešino, pradėjo garsiai šaukti. Išsigandę užpuolikai pabėgo nieko nepaėmę.

Ketvirtas apiplėšimas įvykdytas lapkričio 27 d. gaujai buvo lemiamas.

Į Trakų gatvėje įsikūrusią juvelyrinių dirbinių parduotuvę trys kaukėti vyrai įsiveržė lapkričio 27 d. apie 17.15 val. Vos tik įbėgę į vidų, jie puolė daužyti vitrinas ir imti pirmus po ranka pasipainiojusius papuošalus.

Įtartiną triukšmą išgirdo tose pačiose patalpose įsikūrusio lombardo darbuotojas.

Atėjęs pažiūrėti, kas vyksta, vyras pamatė kaukėtus jaunuolius, kurių vienas rankose laikė ginklą. Netrukus šis ginklas, kaip vėliau paaiškėjo, dujinis pistoletas, buvo nukreiptas į jį, todėl vyras nieko nelaukdamas išsitraukė savąjį ir šovė.

Sužeistas plėšikas liko gulėti parduotuvėje, o jo sėbrai spruko su grobiu, gatvėje išbarstydami dalį pavogtų juvelyrinių dirbinių.

Nustačius sužeistojo tapatybę, netrukus išsiaiškinti ir kiti du plėšimą įvykdę asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius