-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus kelių policijos įspūdis po pirmojo 2017-ųjų reido: vairuotojai – įbauginti

Naujųjų metų pirmą dieną, sekmadienio rytą, Vilniaus policija surengė tradicinį reidą, kurio metu tikrino vairuotojų blaivumą ir drausmę. „Niekas girtas nevairuoja“, – džiaugėsi pareigūnai ir įvardijo numanomą to priežastį.
Reido sostinės S.Batoro gatvėje akimirka
Reido sostinės S.Batoro gatvėje akimirka / 15min nuotr.

Sausio 1-osios rytą į reido vietą Vilniaus pakraštyje, prie Botanikos sodo Kairėnuose, važiuojantį šių eilučių autorių Plytinės gatvėje mažiausiai keturi priešpriešiais važiavę vairuotojai ilgųjų šviesų žibintais įspėjo: priekyje – policijos užkardos.

Ačiū, kolegos, padėjote būti tikram, kad važiuoju teisinga kryptimi.

Neblaiviems užteko proto apsimesti, kad nevairuoja

Tokiems mirksėtojams Naujųjų gaidžio metų pradžioje liko labai dėkingas ir vieno sidabrinės spalvos „VW Golf“ vairuotojas. Plytinės gatvėje, už puskilometrio nuo reido vietos, jis sustojo šalikelėje ir išjungė variklį. „Laukiam draugo, kuris gali vairuoti“, – neslėpė vaikinas.

Susidarė įspūdis, kad jis (kaip ir jo bičiulis) ne tik išgėręs, bet ir gerokai įkaušęs – vaikinas realiai pretendavo tapti vienu pirmųjų asmenų Lietuvos teisės istorijoje, kuriam grėstų baudžiamoji atsakomybė už vairavimą neblaiviam (pakaktų įpūsti 1,5 promilės).

Visi per valandėlę Kairėnuose stabdyti vairuotojai nė nesukėlė įtarimų dėl blaivumo, arba, kaip paaiškėdavo jiems pasitikrinus alkoholio matuokliu, buvo blaivūs.

Taip pat ir S.Batoro gatvėje tikrinti vairuotojai, kuomet policijos pajėgos persikėlė į judresnio eismo zoną.

Reide dalyvavę pareigūnų šio ryto štilį komentavo taip: „Visi girdėjo, kad nuo Naujųjų metų gresia baudžiamoji atsakomybė. Žmonės supranta, kad sausio 1 dieną tikrai vyks reidai. Todėl niekas girtas nevairuoja ir, ko gero, artimiausiu metu nevairuos.“

Senolis nesuprato, ko iš jo norima

Palikę ramybėje besiblaivantį ir veiksnaus vairuotojo Kairėnuose laukiantį „golfo“ ekipažą, kelių policininkai persikėlė į Vilniaus centro prieigas: apie 11 val. reidas vyko ties S.Batoro ir Rudens gatvių sankirta.

Pirmasis, pagyvinęs ramią ryto atmosferą, tapo į 8-tą dešimtį įžengęs seno modelio „VW Golf“ universalo vairuotojas. Pareigūnės gestą sustoti kelkraštyje jis tarsi suprato kaip raginimą važiuoti toliau. Iš pirmosios eismo juostos atsidūręs antrojoje, senolis iš lėto stūmėsi pirmyn, tada įsidrąsinęs apvažiavo kelią jam pastojusią policininkę ir ketino važiuoti tolyn. Pareigūnė, regis, kelias akimirkas negalėjo tuo patikėti, o tuomet paragino pabandyti susitvarkyti su šiuo vairuotoju savo kolegą. Į kito pareigūno reikalavimą sustoti senolis pagaliau sureagavo.

Tai pačiai pareigūnei pasiteiravus, kodėl nesustojo, senolis tik šypsojosi ir meiliai atsiprašinėjo.

15min nuotr./Senolis prie „VW Golf“ vairo
15min nuotr./Senolis prie „VW Golf“ vairo

Paklaustas, ar vartojo alkoholio, garbaus amžiaus vairuotojas susimąstė. „Ar jau pats neatsimenu, kada paskutinį kartą gėriau alkoholio“, – sakė blaivus, tik dėl garbaus amžiaus kiek išsiblaškęs vairuotojas. Pareigūnė palinkėjo jam gero kelio ir pati užtrenkė „VW Golf“ dureles.

BMW savininkai – su smulkiom bėdom

Iš bendro srauto išsiskyrė senesnio modelio 5-osios serijos BMW vairuotojas, važiavęs su degančiu tik vienos pusės žibintu. Atsižvelgdami į tai, kad yra šviesus paros metas, patruliai tik įspėjo vairuotoją susitvarkyti transporto priemonę ir leido tęsti kelionę.

Tarp tikrintų vairuotojų buvo sustabdytas ir dar vienas senas, bet prabangus BMW 730.

Limuzino klasės dyzelinį automobilį vairavo, kaip paaiškėjo, dvejų metų stažo neturintis vaikinas. Tad kur BMW klevo lapas?

„Yra – salone“, – paaiškino vairuotojas. Savo ruožtu patrulis vaikinui paaiškino, kur lipdukas iš tiesų turi būti. Visi supranta, kad BMW limuzinų „žalių vairuotojų“ ženklai nepuošia. „Tačiau tik 20 dienų liko“, – vaikiną paguodė patrulis, paraginęs tučtuojau klevo lapą prisiklijuoti.

Ši užduotis vilniečiui tapo tikru iššūkiu. Magnetinė plokštelė tiesiog nenorėjo lipti prie šlapios BMW bagažinės. Rodės, kad be papildomų klijų nieko ir neišeis. Tačiau lipdukas kaip prilipo. Stengdamasis netrenkti bagažinės dangčio, kad lipdukas nenulėktų, BMW savininkas sėdo prie vairo ir ramiai „išplaukė“ iš reido vietos.

VIDEO: BMW limuzino vairuotojo pastangos prisiklijuoti „klevo lapą“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius