-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus kriminalistai Šeškinėje žvilgsniais pričiupo dviračių vagį

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai sulaikė dviračių vagis.
Vogtas dviratis
Vogtas dviratis / Vilniaus policijos nuotr.

Sostinės policijos pareigūnai pastebi, kad pastaruoju metu Vilniaus mieste padaugėjo dviračių vagysčių. Dviračiai vagiami iš namų laiptinių, kiemų, rusių, garažų, bei viešose vietose. Asmenys darantys šiuos, „sezoninius“, nusikaltimus dažniausiai veikia grupėse po 2-3. Pirmiausia jie ieško vagystės objekto, vėliau stebi aplinką ir padarę nusikaltimą žaibiškai dingsta iš įvykio vietos.

Birželio 2 d. apie 12 val. prie Šeškinės turgelio kriminalistai pastebėjo įtartiną vyrą, kuris su savimi turėjo vaikišką dviratį ir vaikišką šalmą.

Šalia jokio vaiko nebuvo, be to, įgudusios pareigūnų akys jį identifikavo kaip linkusį vartoti narkotines priemones. Patikrinę vyrą, pareigūnai nustatė, kad tai ankščiau ne kartą teistas vilnietis (gimęs 1977 m.), kuris, netikėtai užkluptas pareigūnų, negalėjo paaiškinti, iš kur ir kieno šis dviratis.

Vyras buvo pristatytas į policijos komisariatą. Pas įtariamąjį rasta rankinė, kurioje buvo žirklės metalui kirpti, atsuktuvai, replės.

Vilniaus policijos nuotr./Bylos įkalčiai
Vilniaus policijos nuotr./Bylos įkalčiai

Gegužės 30 d. apie 15 val. 40 min. prie Kalvarijų turgaus kriminalistai sulaikė vilnietį (gimusį 1987 m.). Vyras su savimi pagrobto dviračio neturėjo, bet pareigūnai jį identifikavo kaip galimą dviračių vagį, kurį, vagiantį dviračius, įvairiose Vilniaus vietose užfiksavo vaizdo stebėjimo kameros. Vien tik Vilniaus miesto pirmojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje šis vyras padarė 10 dviračių vagysčių.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai atkreipia piliečių dėmesį dėl tinkamos dviračių apsaugos pasirinkimo. Plačiai paplitusios troselinės dviračio rakinimo spynos labai lengvai ir greitai įveikiamos, todėl vertėtų pasirinkti arba patikimesnius dviračio apsaugos įtaisus, arba vienu metu naudoti keletą apsaugos priemonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius