-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjai Aldonai Tumelionytei – byla už nemandagumą

Pirmadienį Teisėjų etikos ir drausmės komisija (TEDK) nusprendė iškelti drausmės bylą Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjai Aldonai Tumelionytei. Nustatyta, kad A.Tumelionytė nemandagiai ir nepagarbiai bendravo su posėdžių dalyviais, leidosi į asmeniškumus, replikavo ir moralizavo.
Teisėjo ženklas
Teisėjo ženklas. Asociatyvinė nuotr. / Trakų rajono apylinkės teismas

Kaip pranešė Nacionalinė teismų administracija, teikimą pateikęs Vilniaus apygardos teismo pirmininkas nurodė, kad atlikus Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjos A.Tumelionytės darbo patikrinimą, nustatyta, kad teisėja pažeidė Teisėjų etikos kodeksą.

„Atlikus teisėjos nagrinėtų bylų garso įrašų perklausą konstatuota, kad nagrinėdama bylas teisėja A.Tumelionytė nemandagiai ir nepagarbiai bendravo su posėdžių dalyviais, leidosi į asmeniškumus, replikavo ir moralizavo. Patikrinimo išvados leidžia teigti, kad teisėja A.Tumelionytė nesilaikė Teisėjų etikos kodekse įtvirtintų nuostatų elgtis korektiškai, mandagiai ir garbingai“, – sprendimą dėl drausminės bylos teisėjai iškėlimo komentavo komisijos pirmininkas Algis Norkūnas.

Išanalizavę patikrinimo ir teikimo informaciją TEDK nariai nusprendė teisėjai iškelti drausminės atsakomybės bylą. Galutinį sprendimą dėl teisėjos A.Tumelionytės elgesio priims Teisėjų garbės teismas.

Posėdžio metu nagrinėtus kitus – Lidos Svylienės, Ignato Povilo Vyšniausko ir Kauno apygardos teismo pirmininko – teikimus po skundų tyrimo ir svarstymo TEDK pripažino nepagrįstais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius