Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus muitininkai sulaikė kontrabandinių rūkalų daugiau kaip už 182 tūkst. litų

Per praėjusią savaitę Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai įvairiuose kelio postuose sulaikė kontrabandinių rūkalų daugiau kaip už 182 tūkst. litų. Realizavus šią cigarečių kontrabandą juodojoje rinkoje, valstybei būtų nesumokėta, preliminariais apskaičiavimais, apie 128 tūkst. litų.
Sulaikymas Medininkuose
Sulaikymas Medininkuose / Muitinės nuotr.

Kaip informuoja Vilniaus teritorinė muitinė, savaitės viduryje Šalčininkų ir Raigardo kelio postuose muitinės pareigūnai sulaikė du Lenkijos piliečius M.J.D. ir D.J., kurie automobiliais Volvo ir Renault mėgino įvežti į mūsų šalį kontrabandinių rūkalų daugiau kaip už 20 tūkst. litų.

Spalio pirmosios rytą Lavoriškių kelio poste muitinės pareigūnai sustabdė Baltarusijos piliečio P.Z. vairuojamą automobilį Seat Cordoba. Žaliuoju kanalu į mūsų šalį atvykęs vyras deklaravo, kad negabena prekių, kurių kiekis didesnis už nustatytas įvežimo normas ir kurioms taikomi draudimai ar apribojimai. Tačiau nepatikėję vairuotoju, muitininkai ėmėsi detalios automobilio patikros. Neilgai trukus po galiniu buferiu jie aptiko specialiai įrengtą slėptuvę, kurioje buvo 1 tūkst. 600 pakelių cigarečių „5 Minsk Superslims“. Sulaikyto krovinio vertė – beveik 13 tūkst. litų.

Muitinės nuotr./Sulaikymas Medininkuose
Muitinės nuotr./Sulaikymas Medininkuose

Tą pačią dieną Medininkų kelio poste muitinės pareigūnams įtarimų sukėlė Baltarusijos piliečio A.H. vairuojamas automobilis Chrysler Pacifica. Vėlyvą vakarą kirtęs sieną vairuotojas deklaravo, kad neleistinų daiktų ir prekių neveža, tačiau muitininkai nusprendė nuodugniai patikrinti įtartiną automobilį. Po detalios automobilio patikros paaiškėjo, kad lengvasis automobilis tiesiog „prifarširuotas“ kontrabanda gabenamomis cigaretėmis. Specialios slėptuvės buvo įrengtos automobilio galiniame buferyje pagamintoje vidinėje ertmėje, visose durelėse po jų apdaila ir galiniame statramstyje po salono apdaila. Iš viso pareigūnai ištraukė 11 maišų cigarečių „Winston Blue“, „Premjer Liogkije“, „Minsk Super Slims“, „Fest“ ir kitokių daugiau kaip už 31 tūkst. litų.

Bendradarbiaudami su Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnais, spalio 2 d. Kenos geležinkelio poste muitininkai sulaikė traukinio šilumvežio mašinisto padėjėją V.K., kuris įvairiose šilumvežio vietose slėpė nelegaliai gabenamas cigaretes. Iš slėptuvių muitininkai ištraukė daugiau kaip 1 tūkst. 700 pakelių kontrabandinių cigarečių už daugiau kaip 13,5 tūkst. litų.

Kituose kelio postuose Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai sulaikė ir daugiau vairuotojų, kurie savo automobiliuose mėgino paslėpti įvairaus dydžio kontrabanda gabenamų cigarečių kiekius. Visiems pažeidėjams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, o neteisėtai gabentos prekės ir automobiliai sulaikyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius