-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

​Vilniaus oro uoste įstrigo pakistanietis, turėjęs netikrą leidimą gyventi Graikijoje

Tarptautiniame oro uoste Vilniuje pasieniečiai sulaikė Pakistano pilietį, pateikusį suklastotą leidimą gyventi Graikijoje. Užsienietį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai uždarė į areštinę.
VSAT padalinys oro uoste
VSAT padalinys oro uoste / VSAT nuotr.

Antradienį Vilniaus oro uoste dirbantys VSAT pareigūnai patikrino reisu iš Kopenhagos atvykusio vyro dokumentus. Danija yra Šengeno erdvės narė, o Lietuvos pasieniečiai nevykdo nuolatinių tikrinimų, kai vykstama bendrijos vidaus reisais. Tačiau VSAT pareigūnai prie Šengeno vidaus sienos turi teisę pasirinktinai sustabdyti ir patikrinti bet kokią per transporto priemonę arba asmenį.

39 metų Pakistano pilietis pateikė savo vardu išduotą pasą, kuriame buvo įklijuotas leidimas gyventi Graikijoje. Būtent ši įklija ir sukėlė įtarimų VSAT pareigūnams. Jie dokumentą ištyrė specialia įranga bei nustatė, kad leidimas gyventi Graikijoje yra visiška klastotė.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo ir disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Vilniaus rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pakistanietį pasieniečiai uždarė į areštinę, pažymima VSAT Vilniaus rinktinės atstovų trečiadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius