Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus oro uoste sulaikytas narkotikus skrandyje gabenantis nigerietis

Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė nigerietį, skrandyje gabenantį apie kilogramą kokaino. Iš Frankfurto atskridęs narkotikų kurjeris kvaišalus prarijo supakuotus į plastines kapsules.
Vilniaus oro uostas
Vilniaus oro uostas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Penktadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Operatyvinės veiklos valdybos, VSAT Vilniaus rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus bei Specialiosios paskirties būrio pareigūnai Vilniaus oro uoste sulaikė reisu iš Frankfurto atskridusį juodaodį vyrą, praneša VSAT.

Iš Vokietijos atvykę keleiviai paprastai nėra tikrinami, nes skrenda Šengeno vidaus reisais, tačiau VSAT pareigūnai turėjo informacijos, kad šis vyras gali gabenti neteisėtą krovinį.

Nustatyta, kad pasieniečių sulaikytasis yra 27 metų Nigerijos pilietis, turintis leidimą laikinai gyventi Lietuvoje.

Vyras buvo patikrintas oro uoste sumontuotu specialiu prietaisu, skirtu aptikti draudžiamas medžiagas. Pasieniečių įranga parodė, kad vyras savyje gabena kokainą.

Nigerietis greitosios pagalbos automobiliu buvo nuvežtas į ligoninę. Medikai iš skrandžio išplovė apie 100 plastikinių kapsulių. Pirminiais duomenimis, nigerietis skrandyje gabeno apie kilogramą kokaino.

Tiksli narkotikų vertė paaiškės jų grynumą ištyrus ekspertams, tačiau manoma, kad krovinys bus vertinamas šimtais tūkstančių litų.

Iš kokios šalies buvo gabenami kvaišalai, šiuo metu aiškinasi pasieniečių operatyvininkai. Gydymo įstaigoje esantį nigerietį toliau stebi medikai. Jį taip pat saugo VSAT pareigūnai.

Dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis VSAT Vilniaus rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius