-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus pareigūnai teismui perdavė stambių sukčių bylą

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, vadovaujami Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros 1-ojo (Nusikalstamų veikų tyrimo) skyriaus prokurorų, baigė ir Vilniaus apygardos teismui perdavė itin sudėtingą, didelės apimties ikiteisminį tyrimą baudžiamojoje byloje dėl 2 organizuotų grupių (8 fizinių asmenų) ir 4 priedangai naudojamų juridinių asmenų nusikalstamos veiklos vykdytos 2005–2007 metais.
Įkalčiai
Įkalčiai / Vilniaus policijos nuotr.

Kaip rašoma Vilniaus policijos pranešime, įtariamiesiems inkriminuoti 32 nusikalstamos veiklos epizodai dėl sukčiavimo, neteisėtos juridinio asmens veiklos, svetimo prekių ar paslaugų ženklo naudojimo, nusikalstamu būdu įgytų pinigų ar turto legalizavimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad grupė asmenų, veikdami skirtingų Kauno ir Vilniaus įmonių, taip pat ir fiktyvių, realios veiklos nevykdančių uždarųjų akcinių bendrovių vardais, sistemingai naudojo svetimus prekių ženklus (Jungtinių Amerikos Valstijų įmonei „The Procter&Gamble Company“ priklausantį prekės ženklą „Head&Shoulders“; Nyderlandų įmonės RECKITT BENCKISER NV – „Calgon“) ir dideliais kiekiais tiekė Lietuvos ir užsienio – Lenkijos ir Vengrijos – didmenine prekyba užsiimančioms bendrovėms falsifikuotas prekes: ne mažiau kaip 64 tūkst. 332 vnt. falsifikuoto 3 rūšių šampūno „Head&Shoulders“, ne mažiau kaip 68 tūkst. 800 vnt. falsifikuoto vandens minkštiklio automatinėms skalbimo mašinoms „Calgon“, tuo prekės ženklų turėtojams padarydami didelę turtinę bei neturtinę žalą, pasireiškusią žinomų prekės ženklų „Head&Shoulders“ ir „Calgon“ prestižo sumenkinimu ir apie 1 mln. litų dydžio turtine žala falsifikuotas prekes realizacijai nupirkusioms įmonėms.

Pirmieji įtariamieji buvo sulaikyti vieno iš nusikalstamų sandėrių metu, su įkalčiais. Vėliau, taikant operatyvinius bei ikiteisminio tyrimo metodus, pavyko išaiškinti ir sulaikyti kitus organizuotų grupių narius. Tyrimo metu įtariamiesiems buvo taikytos griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimai ir uždėti apribojimai įtariamųjų (fizinių ir juridinių asmenų) turtui; atliekami ekspertiniai tyrimai bei tikrinta daugelio su aukščiau paminėtomis fiktyviomis bendrovėmis susietų juridinių asmenų ūkinė-komercinė veikla.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už sukiausią sukčiavimo rūšį – sukčiavimą įgyjant didelės vertės svetimą turtą – numato laisvės atėmimą iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius