Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus policija baigė du ikiteisminius tyrimus dėl ginkluotų plėšimų

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminius tyrimus, kuriose 4 asmenims pareikšti įtarimai dėl dviejų ginkluotų plėšimų Vilniaus mieste.
Vilniaus policija
Vilniaus policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip rašoma Vilniaus policijos pranešime, 2011 m. vasario 14 d. Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai sulaikė ankščiau 11 kartų teistą M.Š. (gim. 1975 m.). Šis asmuo įtariamas vasario 10 d. įvykdęs ginkluotą plėšimą esančioje Kauno ir Švitrigailos gatvių sankryžoje įsikūrusioje kebabinėje.

Patykojęs kol kebabinės darbuotoja atrakins duris, apie 21 val. įtariamasis įsibrovė į patalpą, pardavėjai pagrasino į šaunamąjį ginklą panašiu daiktu ir pagrobė apie 170 litų.

Policijos pareigūnai, gavę pranešimą apie šį nusikaltimą, nedelsdami ėmėsi visų įmanomų paieškos priemonių. Turint pagrindą įtarti, kad ginkluotą plėšimą padarė priklausomybe nuo narkotinių medžiagų sergantis asmuo, visos įmanomos policijos pajėgos buvo sutelktos romų tabore. Po pusvalandžio plėšiko požymius atitinkantis vyriškis buvo pastebėtas taboro prieigose. Jis buvo patikrintas, tačiau, pajutęs, kad gali būti sulaikytas, įtariamasis paspruko – sugebėjo ištrūkti iš pareigūnų rankų, palikdamas savo striukę su asmens dokumentais.

Paaiškėjo, kad įtariamasis – M.Š. Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai, pradėję ikiteisminį tyrimą, nustatė beveik visas galimas šio piliečio pasirodymo vietas, jo ankstesnius bendrininkus, bendravimo ratą, kitas svarbias tyrimui aplinkybes ir sulaikė įtariamąjį.

Teismo suimtasis laukia Lukiškių tardymo izoliatoriuje.

Kitu atveju, gruodžio 15 d. apie 6.25 val. Vilniuje, Jočionių g., į uždarosios akcinės bendrovės gamybinių pastatų teritorijoje stovintį stacionarų vagonėlį įsiveržė du kaukėti asmenys, kurie vagonėlyje buvusiems darbuotojams pagrasino peiliu ir šaunamuoju ginklu, vieną kartą iššovė į lubas ir pareikalavo raktų nuo seifo, pinigų, mobiliojo ryšio telefonų. Išgirdęs, kad raktų nuo seifo nėra, vienas iš užpuolikų pistoletu nusitaikė į neigiamai atsakiusio vyro koją ir paspaudė ginklo nuleistuką, tačiau pistoletas neiššovė.

Tuomet bendrovės darbuotojai pasipriešino užpuolikams ir sulaikė A.P. (gim. 1963 m.) ir jo bendrininką A.P. (gim. 1966 m.), laukusį sėbrų automobilyje.

Po dviejų savaičių paieškos NNTS pareigūnai sulaikė pabėgusį iš nusikaltimo vietos įtariamąjį V.R. (gim. 1971 m.).

Visi įtariamieji ankščiau ne kartą teisti už įvairius nusikaltimus, jiems nuo pat sulaikymo taikyta kardomoji priemonė – suėmimas. Be to, įtariamajam A.P. (gim. 1963 m.) buvo pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais.

Baigtų ikiteisminių tyrimų bylos, įstatymų nustatyta tvarka, perduotos Vilniaus apylinkės prokuratūrai surašyti kaltinamąjį aktą ir bylas atiduoti nagrinėti teismui. Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už padarytą ginkluotą plėšimą numato laisvės atėmimo bausmę nuo dviejų iki dešimties metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius