Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus policija nepalieka ramybėje nei kvaišalų pardavėjų, nei pirkėjus į taborą vežančių taksistų

Sostinės pareigūnų pranešime anonsuojamos policinės priemonės Vilniaus tabore ir jo prieigose bei pristatomi jau atliktų patikrinimų rezultatai.
Vilniaus taboras
Vilniaus taboras / Vilniaus apskrities policijos nuotr.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai, kovodami su narkotinių medžiagų platinimu, nuolat organizuoja policines priemones Vilniaus tabore ir jo prieigose. Šį kartą baudžiamojon atsakomybėn patrauktas ir pirkti narkotikų vežęs taksistas.

2016 m. liepos 26 d. Vilniuje, S.Dariaus ir S.Girėno g. 185, buvo sulaikytas G.B. (gimęs 1977 m.), pas kurį buvo rastas lankstinukai, kaip įtariama, su narkotine medžiaga – heroinu. Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 259 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti).

Tą pačią dieną buvo sulaikytas taksi vairuotojas, kuris teikė pervežimo paslaugą asmeniui, vykusiam į romų taborą, žinodamas, kad pastarasis važiuoja įsigyti narkotinių medžiagų. Taksi vairuotojui pareikšti įtarimai bei pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 264 str. (Lenkimas vartoti narkotines ar psichotropines medžiagas).

Atlikę pirminius procesinius veiksmus Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai kartu su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Mobilios kuopos pareigūnais atliko kratą romų tabore bei sulaikė Z. B. (gimusią 1990 m.), įtariamą narkotinių medžiagų platinimu. Z. B. už panašius nusikaltimus yra buvusi ne kartą teista bei nesenai paleista iš įkalinimo įstaigos.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas numatytas pagal LR BK 260 str.1 d. (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu).

Pareigūnai ir toliau vykdys policines priemones prieš narkotinių medžiagų platinimą ir skirs padidintą dėmesį taksį vairuotojams, teikiantiems pervežimo paslaugas į Vilniaus romų taborą ir jo prieigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius