-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 10 08 /11:07

Vilniaus policija nepatikėjo nuskriaustos moters pasakojimu, kad jos sugyventinis yra geras, ir po trijų kaimynų skambučių vyriškį uždarė į areštinę

Vilniaus policijos pareigūnai teigia, kad yra labai sunku padėti skriaudžiamam žmogui, jei jis pats neigia, kad patyrė smurtą. Nepaisant to naktį iš pirmadienio į antradienį pareigūnai sulaikė vyrą, kurio akivaizdžiai sumušta sugyventinė bandė policininkus įtikinti, jog jis yra geras.
Smurtas
Smurtas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Incidentas naktį iš pirmadienio į antradienį įvyko Vilniuje, Gerovės g. Vieno daugiabučio gyventojai net tris kartus kvietė pareigūnus dėl skriaudžiamos kaimynės. Pirmas skambutis policijoje užregistruotas apie 23.41 val. Kiti – po vidurnakčio.

Sekite mus socialiniame tinkle „Facebook“ ir pirmi sužinokite svarbiausias naujienas. Mes nenorime jūsų gąsdinti, mes tik norime padėti gyventi saugiau.

Skambinę žmonės sakė, kad viename iš butų moteris šaukiasi pagalbos, bute yra 6 mėn. kūdikis. Tačiau kiekvieną kartą pareigūnams atvažiavus, moteris jų į butą neįleisdavo ir sakydavo, kad namie viskas gerai, jos niekas neskriaudžia.

Pareigūnams į tą patį butą atvažiavus trečią kartą, jiems kantrybė baigėsi. Bute buvo tamsu, durų niekas neatidarė, su policininkais niekas nesiteikė net pabendrauti.

„Buvo neaišku, kas įvyko bute. Tuo labiau, kaimynai sakė, kad bute yra mažas vaikas. Todėl buvo nuspręsta į pagalbą pasitelkti ugniagesius ir patekus į butą patikrinti kaimynų informaciją. Pagrindą tam suteikė trys kartai, kuomet kaimynai pranešė apie smurtą artimoje aplinkoje“, - teigia pareigūnai.

Iškvietus ugniagesius paaiškėjo, kad butą ketvirtame aukšte kopėčiomis patekti nepavyks, tam trukdė didelis medis. Buvo nuspręsta išpjauti duris.

Ugniagesiams vos užvedus benzininio pjūklo variklį, čia gyvenanti moteris nelaukė, kol gelbėtojai jas išlauš. Ji pati jas atidarė. Pasak pareigūnų, akivaizdžiai matėsi, kad jos veidas sužalotas.

Tačiau moteris ir toliau tvirtino, kad viskas gerai, jos sugyventinis geras, jos niekas neskriaudžia. Atsirado ir trys jos giminaitės, kurios teigė tą patį.

Tačiau pareigūnai šį kartą teiginiais, kad vyras geras, nepatikėjo. Jie pažadino jau miegantį vyriškį ir uždarė į areštinę, o moterį apklausė.

Vilniaus policija praneša, kad sulaikytasis F.D. (gim. 1989 m.) buvo neblaivus. Jam nustatytas 2,02 prom. girtumas. 

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Policija primena, kad įstatymas pareigūnus įpareigoja smurto artimoje aplinkoje aukas ginti net ir tada,kai jos pačios nesiskundžia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius