-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniaus rajone į kampą užspeisti kontrabandininkai puolė pasieniečius

VSAT Vilniaus rinktinės pasieniečiai sulaikė du kontrabandą gabenusius vyrus. Jie nepakluso VSAT pareigūnų reikalavimams, todėl buvo sutramdyti panaudojant kovinius veiksmus.
Kontrabandininkai nešė šimtus baltarusiškų rūkalų pakelių
Kontrabandininkai nešė šimtus baltarusiškų rūkalų pakelių / VSAT nuotr.

Penktadienį prieš pat vidurnaktį VSAT Vilniaus rinktinės Kenos užkardos pasieniečiai patruliavo Vilniaus rajono Šulgių kaimo apylinkėse. Prie sienos su Baltarusija VSAT pareigūnai pastebėjo du įtartinus asmenis su nešuliais. Pamatę pasieniečius šie puolė bėgti, tačiau buvo prisivyti. Sulaikomi vyrai priešinosi, todėl VSAT pareigūnams teko panaudoti kovinius veiksmus. Paaiškėjo, kad sulaikytieji yra Vilniaus rajono gyventojai, 20 ir 21 metų.

Juoda polietileno plėvele aptrauktuose ryšuliuose buvo 500 pakelių cigarečių "Fest" ir 500 pakelių cigarečių „Fest 7“ su baltarusiškomis banderolėmis. Vietovę taip pat patikrino ir kinologas su tarnybiniu šunimi, tačiau daugiau nieko įtartino neaptiko. Įtariama, kad kontrabandinis rūkalų krovinys iš Baltarusijos buvo permestas per sieną jos nepažeidžiant.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pradėta administracinės bylos teisena. Už tokį pažeidimą Vilniaus rajono gyventojams gresia baudos nuo 2898 iki 5797 eurų. Šią bylą nagrinės teismas.

Kontrabandininkams teks atsakyti ir už tai, kad specialiais ženklais nužymėtoje valstybės sienos apsaugos zonoje buvo be privalomų pasieniečių leidimų. Už šį pažeidimą jie jau buvo bausti, o dabar dar turės sumokėti pasieniečių skirtas administracines baudas po 173 eurus.

Po apklausos sulaikytuosius VSAT pareigūnai paleido. Cigaretės saugomos Vilniaus rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius