Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Vilniaus rajone kontrabandininkai automobiliu taranavo pasieniečių visureigį

Pasieniečių apšaudytu automobiliu kontrabandininkai gabeno baltarusiškų rūkalų krovinį. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams teko panaudoti tarnybinį ginklą. Po persekiojimo sulaikytas pusaštunto tūkstančio pakelių baltarusiškų cigarečių krovinys.
Apgadintas pasieniečių automobilis
Taranuotas pareigūnų tarnybinis visureigis „Mitsubishi Pajero“ / VSAT nuotr.

Penktadienį VSAT Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos pasieniečiai ties Vilniaus rajono Kaponiškių kaimu pastebėjo nuo valstybės sienos su Baltarusija į Lietuvos gilumą miško keliuku važiuojantį įtartiną vienatūrį „Renault Scenic“. Jo vairuotojas nepakluso aiškiai išreikštiems uniformuotų pasieniečių reikalavimams sustoti. VSAT pareigūnai tarnybiniu visureigiu „Mitsubishi Pajero“ ėmė pažeidėją blokuoti. Sprukdamas „Renault Scenic“ vairuotojas savo transporto priemone kliudė ir aplamdė pasieniečių visureigio galinį bamperį bei žibintą.

Bėglį stabdęs VSAT pareigūnas iš tarnybinio pistoleto paleido du įspėjamuosius šūvius į orą. Tai pažeidėjo nepaveikė. Tuomet į tolstantį „Renault Scenic“ buvo iššauti dar keturi šūviai.

Persekiojimui buvo pasitelktos papildomos pasieniečių pajėgos – Specialiosios paskirties užkardos ekipažas, kinologai su tarnybiniais šunimis, iškviestas Aviacijos rinktinės sraigtasparnis.

Netrukus likimo valiai paliktas „Renault Scenic“ buvo aptiktas ties Vilniaus rajono Pukštėnų kaimu esančiame miške, už maždaug 4 kilometrų nuo stabdymo vietos. Vairuotojas buvo spėjęs pasišalinti. Jo paliktais pėdsakais sekęs pasienietis kinologas su tarnybiniu šunimi paieškos grupę vedė maždaug kilometrą iki kelio Vilnius–Polockas. Manoma, kad čia bėglys įsėdo į jo laukusį bendrininkų automobilį.

Likimo valiai paliktame „Renault Scenic“ pasieniečiai aptiko 15 dėžių cigarečių „Fest 7“ ir „Fest“. Visi 7500 pakelių rūkalų yra paženklinti baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.
Cigaretės bei automobilis saugomi Vilniaus rinktinėje. Šio VSAT padalinio pareigūnai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėjo ikiteisminį tyrimą, antradienį praneša VSAT.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius