Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus rajono gyventojai – įbauginti plėšikų

Vilniaus rajono kaimuose ar vienkiemiuose gyvenantys žmonės įsitikinę: užklupus nusikaltėliams jiems niekas nepadėtų. Jie nuolatos gyvena baimėje ir nežinioje.
Ginklas
Ginklas / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.
Temos: 1 Banditai

Apie tai šeštadienio numeryje rašo dienraštis „Vilniaus diena“. Praėjusią savaitę Vilniaus rajone užpuolikai tiesiog siautėjo. Per vieną naktį jie įsibrovė į ketverius namus.

Į vienos žurnalistų kalbintos moters namus Grigaičiuose įsibrovė trys kaukėti plėšikai. Nusikaltėliai sumušė jos vyrą, o jai pačiai grasino ginklu. Laimė, namie buvusi anūkė išbėgo kviesti pagalbos, ir užpuolikai paspruko be jokio grobio. Tą patį vakarą kaime vagys grasindami ginklu kito namo šeimininkui reikalavo pinigų. Tačiau viskas, ką jiems pavyko atimti, – dujų balionas, televizorius ir neveikiantis suvirinimo aparatas. Šeimininkas patirtus nuostolius įvertino 750 litų, bet kažin ar nusikaltėliams pavyks už šiuos daiktus gauti bent tiek. Du įtariamieji dėl šių nusikaltimų jau sulaikyti, trečiasis ieškomas. Tačiau žmonių tai neguodžia – jie įbauginti. „Nenoriu su niekuo kalbėtis, vis dar negaliu atsigauti“, – žurnalistams sakė vis dar šoko būsenoje po išpuolio esanti moteris.

„Niekada nebuvo saugu, dabar – ypač. Matome, kas aplinkui darosi, bet nieko negalime padaryti. Kol policija atvažiuotų, nusikaltėliai seniai būtų dingę, o pačiam laikyti namie ginklą nėra prasmės. Vis tiek jėgų nebepakaktų juo pasinaudoti", – apgailestavo Grigaičių kaimo gyventojas Vaclavas Kramovičius.

Tokios nuomonės ir Stanislava iš Medininkų: „Aš į ginklą žiūrėti bijau, tikrai juo nepasinaudočiau, tai kam man jis reikalingas? Dar iš manęs atimtų ir pačią nušautų. Todėl, kai šuo loja, pirmiau galvoju ne kaip apsiginti, o kur pasislėpti."

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius