Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 10 /10:39

Vilniaus rajone policininkai įtariami paėmę 1 600 litų kyšį

1 600 litų kyšį sumokėjęs vairuotojas po valandos pats apskundė korumpuotus policininkus.
Kyšis
Kyšis / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Sekmadienį, visame pasaulyje minint tarptautinę antikorupcijos dieną, apie 9.49 val. Vilniaus apskrities VPK gavo piliečio pranešimą, kad tą pačią dieną apie 9 val. Vilniaus rajone, Geisiškių kaime, jo vairuojamą automobilį „Renault“ sustabdė policijos pareigūnai ir, kad nebūtų surašytas protokolas dėl KET pažeidimo, pareigūnams jis davė 1 tūkst. 600 litų kyšį.

Policijos departamentas pirmadienį praneša, kad įtariamieji Vilniaus apskrities VPK Kelių patrulių rinktinės patruliai J.K. (gim. 1984 m.) ir N.G. (gim. 1982 m.) apklausti. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kyšininkavimo.

Kaip žinoma, papirkinėjimas irgi yra nusikaltimas, už kurį griežtai baudžiama, tačiau yra viena išlyga: jei iki tol, kol asmeniui pareiškiami įtarimai, jis pirmas praneša teisėsaugai, kad davė pareigūnams kyšį, tuomet jis gali būti atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės.

15min.lt primena, kad sekmadienį antikorupcijos dienos proga Policijos departamentas surengė specialią spaudos konferenciją ir paskelbė statistiką bei įdomesnius faktus apie bandymus 2012 m. papirkinėti pareigūnus. Imuniteto valdybos viršininkas Donatas Malaškevičius minėjo, kad per pirmąjį šių metų pusmetį pradėti 32 tyrimai dėl galimai korumpuotų pareigūnų.

Taip pat visuomenei paviešinta vaizdo medžiaga iš tarnybinių policijos automobilių apie bandymus papirkti pareigūnus.

Be to, viešai apie pareigūnų papirkinėjimą prakalbusiam dainininkui Egidijui Dragūnui policija tarptautinę antikorupcijos dieną pasiūlė bendradarbiauti kovoje su korupcija ir priminė, kaip jis pats gali išvengti baudžiamosios atsakomybės dėl nusikaltimų, kuriuos padaręs Selas pasigyrė socialiniame tinkle „Facebook“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius