Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus senamiestyje žaibiškai apvogta „Apple“ parduotuvė

Vilniaus senamiestyje žaibiškai apvogta „Apple“ parduotuvė. Iš jos vagys išnešė iPod grotuvų ir nešiojamų kompiuterių. Pirminiais duomenimis, parduotuvė patyrė apie 30 tūkst. litų žalą.
Naujasis "iPod Shuffle" grotuvas
"iPod Shuffle" grotuvas / „Apple“ nuotr.

Vagystė įvykdyta naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį. 15min.lt žiniomis, apie 4.25 val. suveikė „Apple“ produkcija prekiaujančios parduotuvės signalizacija. Parduotuvę sauganti saugos tarnyba „G4S“ tvirtina, kad apsaugininkai atvyko per dvi minutes.

Atvykus apsaugininkams, pastebėta, jog išdaužtos stiklinės parduotuvės durys. Nusikaltėliai jau buvo pasprukę. Vėliau paaiškėjo, kad vagys iš parduotuvės pagrobė MP3 iPod grotuvų ir nešiojamų kompiuterių. Preliminarūs vagystės nuostoliai – 30 tūkst. litų.

Policija apie žaibišką vagystę informuota maždaug 5 val. ryto. Sostinės pareigūnai dėl įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Dar trečiadienį policija ir draudikai įspėjo, kad žaibiškų vagysčių skaičius Lietuvoje auga. Policijos duomenimis, per pirmuosius dešimt šių metų mėnesius iš viso Lietuvoje buvo užregistruota daugiau nei 33 tūkst. vagysčių. Tai yra 4,4 proc. daugiau nei per tą patį laikotarpį praėjusiais metais. Policija nuogąstauja, kad kitais metais tokių vagysčių skaičius gali dar išaugti.

„Žaibiškos vagystės, trunkančios 1–2 minutes, dažnai būna planuojamos iš anksto. Nusikaltėliai ateina apsižiūrėti patalpų, išnagrinėti, kaip galima išvengti apsaugos sistemų, kaip paskui pasprukti“, – žurnalistams yra sakęs Lietuvos kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų tyrimo 1-os valdybos 3-iojo skyriaus viršininkas Audrius Valeika.

Pasak pareigūno, todėl parduotuvių darbuotojams visada verta atkreipti dėmesį į po parduotuves slankiojančius įtartinus asmenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius