Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus sinoptikė Tatjana Kempi talžė ir grasino nužudyti vyrą: gresia iki 5 metų nelaisvės

Teismas sostinėje pradeda nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje jau į pensiją išėjusi Lietuvoje žinoma orų specialistė Tatjana Kempi kaltinama nuožmiu ir sistemingu smurtu savo sutuoktinio atžvilgiu.
Agresija
Agresija / 123rf.com nuotr.

Sinoptikės bylą prokuratūra perdavė Vilniaus miesto apylinkės teismui.

Kaltinimai vilnietei pateikti iškart pagal tris Baudžiamojo kodekso (BK) straipsnius: Nesunkus sveikatos sutrikdymas, Fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas, taip pat Grasinimas nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimas.

64-erių metų T.Kempi ilgiau nei metus smurtavo prieš vyrą į galvą smūgiuodama ne tik rankomis, skelbia Lrytas.tv. Moteris naudojo buities daiktus – keptuvę, pjaustymo lentelę, kėdę, stalo koją, elektrinį virdulį.

15min atkreipia dėmesį, kad vien pagal BK 138-ąjį straipsnį sinoptikei, jeigu kaltinimai pasitvirtins, gresia itin griežta laisvės atėmimo bausmė.

Tas, kas sužalojo ar susargdino savo artimąjį giminaitį ar šeimos narį, jeigu dėl to nukentėjęs asmuo prarado nedidelę dalį profesinio ar bendro darbingumo arba ilgai sirgo, baudžiamas laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Tuo metu BK 140 straipsnis numato: 1. Tas, kas mušdamas ar kitaip smurtaudamas sukėlė savo artimajam giminaičiui ar šeimos nariui fizinį skausmą arba nežymiai jį sužalojo ar trumpam susargdino, baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Panašią bausmę numato ir trečiasis sinoptikei inkriminuojamas BK 145-asis straipsnis: Tas, kas grasino nužudyti žmogų ar sunkiai sutrikdyti jo sveikatą, jeigu buvo pakankamas pagrindas manyti, kad grasinimas gali būti įvykdytas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Kol vyksta teismo procesas, T.Kempi yra taikoma griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius