Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus teismas: Dmitrijus Ustinovas perduodamas Jungtinėms Amerikos Valstijoms

Vilniaus apygardos teismas paskelbė ginklų prekyba įtariamam Rusijos piliečiui Dmitrijui Ustinovui nepalankų sprendimą: prokuratūros prašymas dėl jo ekstradicijos į Jungtines Amerikos Valstijas patenkintas.
Teismas dėl Dmitrijaus Ustinovo ekstradicijos
Dmitrijus Ustinovas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos generalinės prokuratūros prašymą dėl Rusijos piliečio Dmitrijaus Ustinovo išdavimo Jungtinėms Amerikos Valstijoms išnagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas pirmadienio popietę paskelbė šiam užsieniečiui nepalankų sprendimą.

Teisėjo Vladislavo Lenčiko vertinimu, D.Ustinovą pagrįstai prašoma išduoti Jungtinėms Valstijoms, kur šiam Rusijos piliečiui yra pareikšti kaltinimai dėl neteisėtos ginklų prekybos.

Vilniaus teismas D.Ustinovo kaltės klausimo nesprendė, tai bus daroma už Atlanto, kur įtariamajam gresia laisvės atėmimas iki 20 metų.

Išgirdęs jam prastą naujieną, D.Ustinovas reagavo santūriai ir pasakė tik tiek, kad nutartis jam aiški.

Šiandienė teisėjo V.Lenčiko paskelbta nutartis dar neįsiteisėjo, ji per 7 dienas gali būti apskųsta Lietuvos apeliaciniam teismui. Manoma, kad kategoriškai kaltinimus neigiantis ir neišduoti jo amerikiečiams prašęs D.Ustinovas pasinaudos šia teise.

Apie D.Ustinovo sulaikymą Vilniuje ir procesą dėl jo ekstradicijos 15min.lt išsamiai pasakojo ankstesnėse publikacijose (žr. susijusius straipsnius).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius