Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus ugniagesiams nuo degančios žolės pavyko apsaugoti šešis pastatus

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusias 3 savaitgalio paras šalyje kilo 173 gaisrai, 105 iš jų – atvirose teritorijose. Laimei, žmonių aukų juose pavyko išvengti, tačiau vienas gyventojas buvo traumuotas. Be gaisrų gesinimo ugniagesiai dar atliko 87 kitus gelbėjimo darbus, kurių metu išgelbėjo 4 žmones bei ištraukė 2 skenduolius. 30 kartų ugniagesiai gelbėtojai vyko šalinti ant kelių vėtros nuverstų medžių.
Gaisrinė
Ugniagesiai. / BFL/Mindaugo Vaičiulio nuotr.

Penktadienio vakarą apie 21.10 val. Kaune, Tunelio gatvėje, po viaduku užsiliepsnojo šiukšlės. Ugniagesiams atskubėjus gesinti gaisro, šalia buvo rastas miegantis benamis apie 47-erių vyras, kuris apdegęs dešinės kojos klubą greitosios pagalbos automobiliu buvo nuvežtas į gydymo įstaigą.

Tą pačią dieną apie 13.20 val. gaisras kilo Raseinių rajone, Didvėjo kaime stovinčiame gyvenamajame name. Gaisro metu supleškėjo pastato stogas, pradegė perdengimas, išdegė namo vidus, stipriai apdegė sienos, sudegė namų apyvokos daiktai. Gaisras įsiplieskė dėl krosnies bei dūmtraukio įrengimo ir jų eksploatavimo taisyklių pažeidimų.

Apie 14.15 val. dėl tos pačios priežasties Jonavos rajone, Užusalių kaime, užsidegė daugiabučio namo stogas Lakštingalų gatvėje. Ugnis nuniokojo pastato stogą, o gaisro nuostoliai tikslinami.

Šeštadienį apie 17 val. gautas pranešimas, jog Skuodo rajone, Lenkimų miestelyje dega vėjo jėgainė. Atskubėjus ugniagesiams, aplink jėgainę degė pernykštė žolė. Per gaisrą aprūko jėgainės sparnai, nudegė gondolos gaubtas, buvo apgadinta generatoriaus įranga. Gaisro aplinkybės tiriamos.

Tą pačią dieną apie 18.40 val. Kėdainių rajone, Bublių kaime užsiliepsnojo ūkinis pastatas. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas jau skendėjo liepsnose, jo stogas buvo sukritęs. Gaisro metu sudegė viduje buvę namų apyvokos daiktai, apdegė sienos ir perdengimas. Gaisro priežastis ir nuostoliai tikslinami.

Sekmadienį apie 10.40 val. Kėdainiuose, Justinavos sodų bendrijoje ,,Užuovėja”, užsidegė sodo namelis. Medinio pastato išgelbėti nepavyko, o gaisras įsiplieskė dėl krosnies bei dūmtraukio įrengimo ir jų eksploatavimo taisyklių pažeidimų.

Maždaug tuo pačiu metu Šilutės rajone, Vilkėno I kaime, užsiliepsnojo lauko virtuvė, nuo kurios liepsnos persimetė ir ant gyvenamojo namo stogo. Atskubėjus ugniagesiams, virtuvės ir namo stogai jau degė atvira liepsna. Gaisro metu medinė virtuvė ir namo stogas sudegė visiškai, išdegė kambarių sienos bei lubos. Be pastogės liko 8 asmenų šeima, tarp jų 5 nepilnamečiai vaikai. Nelaimės aplinkybės tiriamos.

Apie 13.20 val. dėl netvarkingo dūmtraukio gaisras kilo Alytuje, Pulko gatvėje stovinčiame gyvenamajame name. Per gaisrą nudegė pastato stogas, apdegė 2 mansardos kambariai, likusi namo dalis buvo sulieta vandeniu.

Dar vienas gyvenamasis namas vakar apie 13.55 val. užsiliepsnojo Jonavos rajone, Mimainių kaime. Gaisro metu supleškėjo pastato stogas, sudegė mansardoje įrengtas kambarys bei jame buvę namų apyvokos daiktai. Įvykio aplinkybės tiriamos.

Sekmadienio pavakarę Vilniuje, Rokantiškių gatvėje, išdegė apie 30 ha pernykštės žolės. Laimė, ugniagesiams pavyko nuo ugnies apsaugoti 6 pastatus. Įvykis tiriamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius