Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnietis į policijos komisariatą atnešė granatą, įvestas planas „Skydas“

Į Vilniaus šeštąjį policijos komisariatą trečiadienio pavakarę skubėjo ugniagesiai, medikai ir išminuotojai, policijoje įvestas planas „Skydas“. Tokių priemonių imtasi, kai į komisariatą užsukęs vyras budėtojams ant stalo padėjo rankinę granatą.
Vilniaus policija
Vilniaus policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Incidentas įvyko apie 16 val. Į Šeškinės gatvėje įsikūrusio Vilniaus miesto 6-ojo policijos komisariato budėtojų dalį užėjęs vyriškis pareigūnams ant stalo padėjo rankinę granatą. Vyras teigė, kad granatą rado kažkur kapinėse. Kad ji nekeltų pavojaus aplinkiniams, vyriškis granatą sako nusprendęs nešti į policiją.

Pareigūnai teigia, kad granata be sprogdiklio, todėl policijos komisariato nuspręsta neevakuoti. Tačiau Vilniaus policijoje vis tiek buvo įvestas planas „Skydas“. Šis planas naudojamas, kai randama sprogmenų. Į įvykio vietą prie policijos komisariato atvyko ugniagesiai gelbėtojai, medikai, iškviesti išminuotojai.

Pareigūnai teigia, kad vyriškio norai buvo geri, tačiau veiksmai – neteisingi.

„Radus daiktą, panašų į sprogmenį, jokiu būdu negalima jo judinti. Jei tai iš tiesų sprogmuo, jis gali bet kada sprogti. Šiuo atveju granatą atnešusiam vyriškiui ir aplinkiniams galėjo grėsti pavojus. O kas, jei ta granata būtų sprogusi tuo metu, kai vyriškis ją nešė? Tokiais atvejais apie radinį reikia pranešti pareigūnams, tačiau jokiu būdu negalima judinti“, – sako pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius