-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniuje demaskuotas suklastotų dokumentų gamintojas

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai demaskavo Vilniuje veikusią dokumentų klastočių gamybos laboratoriją. Pasieniečių sučiuptas jos savininkas prieš pat kratą dar mėgino sprukti, tačiau buvo patiestas ant žemės.
Suklastotų dokumentų gamyba
Suklastotų dokumentų gamyba / VSAT nuotr.

Sėkmingą sulaikymo operaciją atliko VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai, kiek anksčiau Šiauliuose pradėję ikiteisminį tyrimą bei realizavę surinktą informaciją.

Nustačius, kad dokumentų klastotes platinantis asmuo gyvena Vilniuje, uostamiesčio pasieniečiai naktį iš ketvirtadienio į penktadienį atvyko į sostinę.

Viename Vilniaus mikrorajone Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai bei jiems talkinę kolegos iš Specialiosios paskirties užkardos patikrinti sustabdė lengvąjį automobilį „Volvo S80“. Jį vairavo 42 metų Vilniaus gyventojas, o kartu kaip keleivis vyko 48 metų vyras, taip pat sostinės gyventojas.

Transporto priemonės apžiūros metu ant priekinės keleivio sėdynės rastas 53 metų vyro vardu išduotas negaliojantis pasas.

VSAT pareigūnai tuoj pat nusprendė atlikti kratą automobilio vairuotojo namuose.

Antrankiais surakintomis rankomis vyras buvo pasieniečių atlydėtas prie daugiabučio, kuriame gyvena. Čia vilnietis staiga bėgti iš laiptinės, tačiau desperatiškas jo sumanymas nepavyko – bėglį VSAT pareigūnai greitai pavijo ir patiesė ant žemės.

Vilniečio bute pasieniečiai aptiko tikrą klastočių gamybos arsenalą. Į VSAT pareigūnų rankas pateko trys kompiuteriai, atminties laikmenos, laminavimo įranga, įvairūs įrankiai, skirti dokumentams padirbti, bei daugiau kaip šimtas įvairių jau padirbtų ar klastoti parengtų blankų – automobilių registracijos liudijimų, asmens tapatybės kortelių, draudimo bendrovių polisų, vairuotojo, studento bei neįgaliojo pažymėjimų.

Taip pat rasta holografinių bei transporto priemonių techninės apžiūros lipdukų, įvairių dokumentų kopijų, tariamų klastočių savininkų nuotraukų, antspaudų klišių ir pan.

Po apklausos abu vyrus pasieniečiai uždarė į areštinę. Dėl dokumento suklastojimo bei disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius