Vilniuje naktį buvo sulaikyti trys lenkų futbolo aistruoliai, ant gatvės atsirado užrašas „Polskie Wilno“

Vilniaus policija naktį jau sulaikė tris lenkų futbolo aistruolius. Du iš jų šlapinosi viešoje vietoje, trečias buvo sulaikytas už nedidelį chuliganizmą. Taip pat naktį ant gatvės atsirado užrašas „Polskie Wilno“.
Po tiltu užrašas „Polskie Wilno“
Po tiltu užrašas „Polskie Wilno“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip pranešė Policijos departamentas, trečiadienį apie 23.25 val. Vilniuje, Pelesos g., ant asfalto, pastebėtas baltais dažais parašytas užrašas „Polskie Wilno“.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį paryčiais apie 1.16 val. Vilniuje, Geležinkelio g., geležinkelio stoties perone, už nedidelį chuliganizmą sulaikytas Lenkijos pilietis P.P.T. (gim. 1978 m.).

Surašius administracinės teisės pažeidimų protokolą, lenkas paleistas.

Ketvirtadienį paryčiais apie 5 val. Vilniuje, Sodų g., dėl šlapinimosi viešojoje vietoje, sulaikyti du Lenkijos piliečiai K.D.K. (gim. 1987 m.) ir P.P.K. (gim. 1989 m.), kurie, surašius administracinės teisės pažeidimų protokolus, paleisti.

Ketvirtadienį sostinėje susitinka Vilniaus MFD „Žalgiris“ ir Poznanės „Lech“ klubas. Lietuvos futbolo federacijos stadione vyks pirmosios UEFA Europos lygos trečiojo kvalifikacinio etapo rungtynės. Šiose varžybose laukiame nuo 800 iki tūkstančio savo aršumu garsėjančių klubo „Lech“ aistruolių, dėl to sostinės policija stiprina savo pajėgas.

Prižiūrėti tvarką per rungtynes tarp Vilniaus MFD „Žalgiris“ ir Poznanės „Lech“ atvyks 31 mobilios kuopos pareigūnas, taip pat keturi futbolo sirgalius nuolat lydintys pareigūnai, renkantys ir analizuojantys informaciją apie savo klubų sirgalių elgesį, pranešė Lietuvos policijos departamentas.

Lietuvoje lankysis pareigūnai iš Poznanės ir Balstogės. Užtikrinti viešąją tvarką policijai taip pat padės Lietuvos valstybės sienos apsaugos tarnybos ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai.

Lenkijos pareigūnai į Lietuvą dėl tvarkos per futbolo rungtynes atvyksta pirmą kartą.

„Lenkijos pareigūnų darbas bus padėti mums suprasti Lenkijos sirgalių filosofiją ir, kaip įmanoma, efektyviau reaguoti į galimus lenkų sirgalių teisės pažeidimus. Lietuvos pareigūnų užtenka, bet kaip mūsų pareigūnai pažįsta mūsų sirgalių mentalitetą, taip Lenkijos pareigūnai pažįsta savo sirgalių mentalitetų, jie žino, ko iš jų laukti“, – kiek anksčiau sakė Vilniaus policijos vadovas Kęstutis Lančinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius