Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje nuteistas žmoną išžaginęs vyras

Už tai, kad išžagino sutuoktinę, keturiasdešimtmetis vilnietis Sergejus O. nuteistas kalėti pusketverius metus.
Smurtas
Smurtas / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

Bylos duomenimis, nusikaltimas įvykdytas 2010 m. rugsėjį.

Sergejus O. (15min.lt neskelbia pavardės, kad nebūtų atskleista ir nukentėjusiosios tapatybė – red. past.) tuo metu su žmona nebegyveno, nes nuolat pykdavosi ir ruošėsi skirtis.

Vis dėlto lemtingą dieną sutuoktiniai susitiko namuose. Teigiama, jog iš pradžių smurtautojas moterį sumušė, o tada nuplėšė drabužius ir išžagino. Nukentėjusioji nedvejodama kreipėsi į pareigūnus.

Baudžiamojo kodekso 149 straipsnis „Išžaginimas“ numato, kad tas, kas lytiškai santykiavo su žmogumi prieš šio valią panaudodamas fizinį smurtą ar grasindamas tuoj pat jį panaudoti, ar kitaip atimdamas galimybę priešintis, ar pasinaudodamas bejėgiška nukentėjusio asmens būkle, baudžiamas laisvės atėmimu iki 7 metų.

Vengdamas šios griežtos bausmės, vilnietis išvyko į užsienį. Tų pačių metų gruodžio 12 dieną buvo išduotas Sergejaus O. (gim. 1971 m.) Europos arešto orderis.

Tą pačią žiemą įtariamasis buvo sulaikytas Lenkijoje. Netrukus Vilniuje teismas leido jį suimti.

Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo teisėjas 2011 m. gegužės mėnesio nuosprendžiu pripažino Sergejų O. kaltu ir skyrė jam 3,5 metų nelaisvės bausmę. Teismas nepatikėjo vyriškio alibi, neva jis nusikaltimo metu buvo Lenkijoje.

Šį nuosprendį nuteistasis apskundė Vilniaus apygardos teismui.

Skundą išnagrinėjusi kolegija, kurią sudaro Pavelas Frolovas (pranešėjas), Regina Pocienė ir Stasys Punys, apeliacinį skundą be išlygų atmetė.
 
Nuteistajam nepadėjo ir nauja gynybos taktika: jis jau pripažino nebuvęs Lenkijoje, o susitikęs su žmona Vilniuje. Tačiau vyras ėmė aiškinti abipusiu noru mylėjęsis su sutuoktine gal prieš penkias dienas iki nusikaltimo, kuriuo kaltinamas. Esą po to ir buvo aptikta jo biologinių pėdsakų.

Trečiadienį paskelbta Vilniaus apygardos teismo nutartis įsiteisėja iškart, tačiau nuosprendis dar gali būti skundžiamas kasacine tvarka Aukščiausiajam Teismui.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Pasidomėti teismo verdiktu trečiadienio rytą atvyko nuteistojo pusbroliu prisistatęs vyriakis. Pats nuteistasis iaklausyti nutarties nepageidavo.
Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Pasidomėti teismo verdiktu trečiadienio rytą atvyko nuteistojo pusbroliu prisistatęs vyriškis. Pats nuteistasis išklausyti nutarties nepageidavo.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius