Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje policija konfiskavo beveik 20 tūkstančių butelių degtinės (nuotraukos)

Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai, pasitelkę į pagalbą Valstybinės mokesčių inspekcijos pareigūnus, užkirto kelią neteisėtam akcizais apmokestinamų prekių patekimui į Lietuvos rinką.
Konfiskuota degtinė
Konfiskuota degtinė / Policijos nuotr.

Kaip informuoja Policijos departamentas, turėdami informacijos apie numatomą, apgaulės būdu įgytos, degtinės „Stolichnaja“ iškrovimą Vilniaus mieste esančiuose sandėliuose pareigūnai organizavo pasalą.

Policijos operacijos metu sulaikytas vilkikas su puspriekabe, kurioje pareigūnai aptiko Latvijoje apgaule įgytą krovinį – 24 padėklus su degtinės „Stolichnaja“ 0.7 litro talpos buteliais. Sandėliavimo vietose pareigūnai aptiko jau iškrautas septynis padėklus su tos pačios rūšies degtinę.

Iš viso pareigūnai aptiko bei paėmė 19 tūkst. 161 vnt. 0.7 litro talpos butelių su degtinės „Stolichnaja“ etiketėmis be akcizo mokestį patvirtinančių banderolių.

Realizavus „juodojoje“ rinkoje sulaikytą krovinį, įgytą apgaulės būdu, įtariamieji R.J. (gim. 1969 m.) ir A.M. (gim. 1972 m.) būtų gavę virš 280 tūkst. litų neteisėtų pajamų. Už akcizais apmokestinamas prekes, rastas policijos operacijos metu, įtariamieji privalėtų sumokėti virš 250 tūkst. litų pridėtinės vertė ir akcizo mokesčių.

Dėl minėto fakto pradėtas ikiteisminis tyrimas baudžiamojoje byloje pagal požymius nusikaltimų, numatytų Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 1992 str. „Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis“ ir 182 str. 2d. „Sukčiavimas“.

Įtariamiesiems asmenims gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius