-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 27 /16:44

Vilniuje prie teismo nuo policijos pabėgo suimtasis: pakako įspėjamojo šūvio

Sostinės Pašilaičių rajone, prie Vilniaus miesto apylinkės teismo rūmų, ketvirtadienį po pietų vyko įtariamojo gaudynės. Neatrodęs pavojingas ir net antrankiais nesurakintas vaikinas po teismo posėdžio paspruko nuo konvojaus pareigūnų, tačiau laisve mėgavosi vos keletą minučių.
Policija prie teismo rūmų
Policija prie teismo rūmų / Aurimo Šrubėno nuotr.

Incidentas tęsėsi 6 minutes.

Į įvykio vietą buvo atskubėję mažiausiai 6 policijos ekipažai.

Apie sujudimą Vilniuje, Laisvės prospekte, prie Vilniaus miesto apylinkės teismo, pirmoji pranešė 15min skaitytoja Dovilė.

Vilnietės teigimu, maždaug 15.30 val. prie vadinamojo „Senukų“ teismo su švyturėliais atlėkė mažiausiai 6 policijos ekipažai.

Įtariamojo pabėgimą matė liudininkas

15min žurnalistai tiek teisme, tiek Vilniaus policijoje mėgino domėtis, kas dedasi, tačiau šių įstaigų atstovai jokios konkrečios informacijos neturėjo.

Policija tokio įvykio esą apskritai nebuvo registravusi, o teismo administracija svarstė, kad tikriausiai vyko mokymai. Tačiau paaiškėjo, kad būta pavojingo incidento.

„Kadangi dirbu aš netoli teismo, tai mes su bendradarbiais buvom šalia jo, kai vedė vieną įtariamąjį į teismą ar iš jo (nepastebėjom), bet jis pabėgo! Vienas pareigūnas nusivijo ir šovė įspėjamąjį šūvį į orą“, – 15min pranešė vienas įvykio liudininkas.

Teigiama, kad pareigūnai nebuvo palikę suimtojo be priežiūros, o jį vedė. Tačiau vaikinas nutarė pasinaudoti tuo momentu, kai turėjo lipti į policijos autobusiuką. Vienas iš pareigūnų atidarinėjo transporto priemonės duris, o kitas liko šalia. Tačiau vaikinas policininką nustūmė ir pasileido bėgti Ukmergės gatvėje esančios „Hesburger“ užkandinės link.

Įtariamojo rankos, pagal galiojančią oficialią tvarką, šiuo atveju nebuvo surakintos, nes konvojus neturėjo duomenų, kad jis gali būti pavojingas arba planuoja bėgti.

Informuota policijos vadovybė

Netrukus ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyris 15min patvirtino, kad buvo įvykęs suimto ir į teismą atvežto asmens pabėgimas. Teigiama, įtariamasis blaškėsi laisvėje teismo prieigose maždaug 6 minutes. Po to, kai buvo paleistas įspėjamasis šūvis, vyras nutarė nebandyti konvojaus pareigūnų kantrybės ir jiems pasidavė.

Pažymima, kad bėgliui nebuvo pavykę pasislėpti, gaudomas vaikinas visą laiką išliko pareigūnų akiratyje. Konvojaus tarnybos darbuotojai incidento metu sužaloti nebuvo.

Apie nutikusi incidentą netrukus buvo informuota policijos vadovybė.

Priminė I.Molotkovo atvejį

Pagal pirminį informacinį chaosą, tiksliau – vakuumą, šis įvykis priminė atmosferą po garsiojo Igorio Molotkovo pabėgimo su kalašnikovo automatu.

2015 m. lapkričio 19 d. vakarą tame pačiame Pašilaičių miegamajame rajone vilniečiai matė blokuotą Laisvės prospektą, dešimtis su švyturėliais lakstančių policijos ekipažų, daug ginkluotų policininkų, tačiau visuomenė iš pradžių nebuvo informuota, kas dedasi.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pareigūnai Pašilaičiuose ieško „Kalašnikov“ automatą pagrobusio vyro
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Pareigūnai Pašilaičiuose ieško „Kalašnikov“ automatą pagrobusio vyro

Tik supratę, kad automatinį ginklą pagrobusiam įtariamajam pavyko pasislėpti, pareigūnai pasakė visuomenei tiesą ir per žiniasklaidą paprašė žmonių pagalbos.

Po teismo nutarties išvedė į kiemą

Šįkart lakonišką pranešimą žiniasklaidai Vilniaus apskrities policijos atstovai išplatino tik 16.40 val.

Jame rašoma, kad šiandien, 15 val. 15 min., Vilniuje, Laisvės pr., prie Vilniaus miesto apylinkės teismo, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų konvojuojamas įtariamasis G.L. pabėgo, buvo persekiojimas ir, panaudojus tarnybinį ginklą – iššovus vieną įspėjamąjį šūvį į orą, sulaikytas.

G.L. buvo konvojuotas į teismą kardomosios priemonės pratęsimui, o po teismo nutarties išvestas į vidinį kiemą, iš kurio jam pavyko trumpam pabėgti nuo lydėjusių pareigūnų.

Nuo policijos pareigūnų bandęs pabėgti suimtasis laukia teismo už vagystę.

Policijos departamento duomenimis, G.L. (gim. 1998 m.) yra įtariamas pagal Baudžiamojo kodekso 178-ąjį straipsnį. Tai reiškia, kad asmuo įtariamas vagyste. Už šią veiką BK numatoma, kad jis gali būti baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Pabėgimą teisėsauga įvertins atskirai. Kalinio pabėgimą reglamentuoja Baudžiamojo kodekso 241-asis straipsnis. 1-oji dalis skelbia: Tas, kas būdamas sulaikytas, suimtas ar atlikdamas arešto, laisvės atėmimo ar laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę pabėgo iš jo laikymo vietos, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

2-asis punktas toks: tas, kas padarė šio straipsnio 1 dalyje numatytus veiksmus pavartodamas smurtą prieš sargybą ar kitus asmenis arba padarydamas didelės turtinės žalos jo laikymo įstaigai, baudžiamas laisvės atėmimu iki penkerių metų.

15min primena, kad bėgliui I.Molotkovui, kuris ne šiaip pabėgo nuo konvojaus, bet ir pagrobtu ginklu grasino pareigūnui, teisme vėliau buvo paskirta griežta 4 metų ir 4 mėnesių nelaisvės bausmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius