-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniuje šeštadienį aptiktas radioaktyvus krovinys

Šeštadienį viename iš Vilniaus miesto importo-eksporto terminalų buvo aptiktas krovinys, skleidęs 100 kartų gamtinį foną viršijančią jonizuojančiąja spinduliuotę, praneša Radiacinės saugos centras.
Radiacinės saugos centras
Radiacinės saugos centras / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Radiacinės saugos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos specialistai, talkinant logistikos kompanijos darbuotojams, detaliai ištyrė iš Vokietijos į Rusiją gabentą krovinį ir konstatavo, kad padidintą spinduliuotę skleidžia metalinių (žalvarinių) santechninių detalių sudėtyje esantis radioaktyvus kobaltas.

Mašina su kobalto radionuklidais užterštu kroviniu izoliuota, siekiant apsaugoti darbuotojus bei gyventojus nuo nepagrįstos apšvitos jonizuojančiąja spinduliuote.

Vairuotojui pasiūlyta kreiptis į asmens sveikatos priežiūros įstaigą dėl sveikatos būklės patikrinimo. Detalesnis tyrimas bus atliktas kitą savaitę, o tinkamai izoliuotas užterštas krovinys bus gražintas siuntėjui.

Apie įvyki pranešta Valstybinei atominės energijos saugos inspekcijai, kuri šią informaciją perduos Tarptautinei atominės energijos agentūrai bei Europos Bendrijos skubios radiologinės informacijos pasikeitimo centrui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius