Vilniuje siautė plėšikas–akrobatas: sulaikytas kapinėse, kai pusnuogis vaidino gedintį

Grandinėlių vagis sulaikytas, glaustai informuoja Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK), bet tuo pačiu detalizuoja šio įtariamojo „nuopelnus“ ir neįtikėtinus nusikaltimo darymo bei konspiracijos metodus.
Užfiksuotas įtariamasis
Užfiksuotas įtariamasis / Vilniaus VPK nuotr.

Vilniaus miesto penktojo policijos komisariato pareigūnai, atlikdami ikiteisminio tyrimo procesinius veiksmus, sulaikė asmenį, kuris įtariamas įvykdęs atvirąsias vagystes ir plėšimus Vilniaus mieste.

Gegužės 22 ir 23 d. Lazdynų ir Justiniškių rajonuose, viešose vietose, dienos metu, vyras važiuodamas dviračiu, dviem garbaus amžiaus moterims, nutraukė dvi auksines grandinėles nuo kaklo.

Įtariamasis sulaikytas Sudervės kapinėse, kai buvo pastebėtas nusivilkęs viršutinius drabužius ir klūpantis prie kapo, imituodamas gedintį asmenį.

Komisariato pareigūnams pradėjus tyrimą, Justiniškių gatvėje prie prekybos centro buvo pastebėtas vyras, atitinkantis įtariamojo požymius. Pamatęs policijos pareigūnus asmuo bandė šalintis, siekdamas išvengti sulaikymo. Įtariamasis buvo pastebėtas Vilniuje, Rygos g., kur numetęs dviratį, pradėjo bėgti.

Asmuo buvo pastebėtas ir sulaikytas Sudervės kapinėse. Sulaikymo bandydamas išvengti, vyras buvo nusivilkęs viršutinius drabužius ir dramatiškai klūpojo prie kapo, imituodamas gedintį žmogų.

Kriminalistai šiam spektakliui nepasidavė, o Vilniaus apylinkės prokuratūros penktojo skyriaus prokurorai skyrė asmeniui 2 mėnesius suėmimo.

Pastaruoju metu pastebimas plėšimų ir atvirųjų vagysčių pagausėjimas, kai viešoje vietoje, dienos metu, nuo moterų kaklų buvo nuplėšiamos auksinės grandinėlės. Vilniaus miesto penktojo policijos komisariato pareigūnai prašo gyventojų nukentėjusių nuo nusikalstamų veikų ar tapusių įvykių liudytojais kreiptis į policiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius