-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniuje sulaikyti kroviniai su 2 mln. litų vertės nelegaliais rūkalais

Praėjusios savaitės pabaigoje pareigūnai Vilniuje du kartus smogė cigarečių kontrabandos gabentojams.
Kontrabandinės cigaretės
Cigaretės / MKT nuotr.

Kaip rašoma Muitinės kriminalinės tarnybos pranešime, ketvirtadienį sulaikytas krovininis vilkikas, kurio puspriekabėje rasta apie 1 mln. 200 tūkst. Lt vertės cigarečių kontrabanda, o šeštadienį užkirstas kelias bandymui traukinio vagone įvežti nelegalių rūkalų už 800 tūkst. litų.

Muitinės ir policijos pareigūnams ketvirtadienio vakarą tikrinant gautą informaciją apie galimas krovinių vagystes iš vienoje automobilių stovėjimo aikštelėje buvusių vilkikų, be kitų, buvo patikrintas ir krovininis vilkikas „Renault“ su puspriekabe „Krone“. Pastarojoje pareigūnai aptiko kontrabandinių rūkalų krovinį.

Iš viso minėtoje puspriekabėje muitininkai surado 300 dėžių cigarečių „Premjer“ ir „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis. Tą vakarą sulaikytos kontrabandos vertė gana įspūdinga – apie 1 mln. 200 tūkst. Lt.

Muitinės kriminalinėje tarnyboje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 199-2 str. 1 dalį (Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis). Šiuo metu aiškinamasi, kam priklausė sulaikytasis vilkikas ir kokiu maršrutu jis turėjo važiuoti toliau.

Antras stambus nelegalių rūkalų krovinys buvo sulaikytas šeštadienį Valčiūnų geležinkelio stotyje (Vilniaus r.). Tikrinant iš Baltarusijos Respublikos gabenamus krovinius, buvo patikrintas ir vagonas, kuriuo į Lietuvą vežtas medžio pjuvenų granulių krovinys.

Apžiūrėdami traukinio vagoną, muitinės pareigūnai pastebėjo, jog dvi vagono dalys kairėje ir dešinėje pusėse atitvertos pertvaromis, imituojančiomis vagono sieneles – t. y. nudažytomis identiška spalva ir net specialiai „pasendintomis“. Pareigūnų įtarimai netruko pasitvirtinti: iškrovus pjuvenų granules ir nuėmus pertvaras, slaptavietėse rasta 200 dėžių kontrabandinių cigarečių „Jin Ling“ be Lietuvos Respublikos banderolių. Sulaikytos kontrabandos vertė – 800 tūkst. Lt.

MKT dėl šio įvykio taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 199 str. 1 d. (Kontrabanda), 22 str. 1 d. (Pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką) ir 199–2 str. 1 d (Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis).

Vien šių dviejų sulaikymų metu Lietuvos muitinės pareigūnai aptiko apie 2 mln. Lt vertės kontrabandinių rūkalų.

Iš viso per pirmus keturis šių metų mėnesius Lietuvos muitinėje jau sulaikyta 37 mln. 192 tūkst. vnt. (t. y. 1 mln. 859 tūkst. pakelių) nelegalių cigarečių ir daugiau nei 60 tonų tabako. Bendra šios sulaikytos kontrabandos vertė – 36 mln. 579 tūkst. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius