Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vilniuje sulaikyta romė profesionali kišenvagė

Spalio 19 d. apie 15 val. Vilniaus H. Manto gatvėje buvo sulaikyta policijai gerai žinoma 42-jų metų amžiaus čigonė kišenvagė. Dėvėtų drabužių parduotuvėje ji ištraukė moters piniginę su pinigais ir dokumentais.
vilniuje-sulaikyta-devetu-drabuziu-parduotuveje-pinigine-pavogusi-cigone-kisenvage
Sulaikyta įtariamoji

Kišenvagė, neišeidama iš parduotuvės, iš pagrobtos piniginės išėmė pinigus, o pačia pinigine – galimu įkalčiu – iš karto atsikratė, išmesdama ją į drabužių krepšį. Vikruolė net nenumanė, kad darydama nusikaltimą buvo atidžiai stebima Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnų – ji buvo sulaikyta ir uždaryta į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vilniaus apskrities VPK nuotr./Bylos įkalčiai: piniginė
Vilniaus apskrities VPK nuotr./Bylos įkalčiai: piniginė

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos tyrėjai turi pagrindo manyti, kad ši moteris yra padariusi daugiau panašaus pobūdžio nusikaltimų, todėl nukentėjusių ar turinčius kitokios informacijos apie jos nusikalstamą veiklą prašo kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatais telefonu (8 5) 271 6053.

VIDEO: Vilniuje sulaikyta dėvėtų drabužių parduotuvėje piniginę pavogusi čigonė kišenvagė

Šių metų rugsėjo-spalio mėnesiais sostinėje žymiai padaugėjo kišenvagysčių. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnų atlikta analizė parodė, kad daugiausia kišenvagysčių būna viešajame transporte ir dėvėtų drabužių parduotuvėse. Žinoma, kad pastaruoju metu nemaža kišenvagių buvo paleista iš laisvės atėmimo bausmių atlikimo vietų, todėl dabar daug kišenvagių aktyviai tęsia pasirinktą užsiėmimą. Ilgametė praktika rodo, kad šios rūšies nusikaltėliai, atlikę laisvės atėmimo bausmes, dažniausiai nesiliauna nusikalsti.

Būtent todėl, atlikę išsamų kišenvagysčių būdų, vietų ir laiko pasirinkimo tyrimą, civiliais drabužiais vilkintys kriminalinės policijos pareigūnai ėmėsi darbo. Planingas, kišenvagysčių išaiškinimui ir užkardymui skirtas darbas sostinėje bus tęsiamas.

Atkreipiame gyventojų dėmesį, kad būnant visuomeniniame transporte, turgavietėse, prekybos centruose ar kitose didesnio susibūrimo vietose, būtina atsakingai saugoti savo turtą – pinigines, mobiliuosius telefonus ar kitus vertingus daiktus įsidėti į vidines rūbų kišenes ar nešiotis užsegtose rankinėse. Rankines, kuprines reikia laikyti ne už nugaros, o priešais save.

Atsiskaitant nereikėtų demonstruoti aplinkiniams piniginės turinio, o šalia pastebėjus įtartiną asmenį – atkreipti jo dėmesį ir aiškiai parodyti kad jūs jį matote ir stebite, saugotės.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už svetimo turto pagrobimą iš asmens drabužių, rankinės ar kitokio nešulio (kišenvagystę) numato baudą arba areštą, arba laisvės apribojimą, arba laisvės atėmimo bausmę iki šešerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius