Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje sulaikytas kinas nelegalas

Šių metų gegužės 6 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdybos (toliau – Vilniaus migracijos valdyba) Užsieniečių reikalų skyriaus pareigūnai, vykdydami tikslinę priemonę, apsilankė Vilniaus prekybos centre MADA įsikūrusioje parduotuvėje SUNSHINE.
Antrankiai
Antrankiai / Vilniaus policijos nuotr.

Vilniaus migracijos valdybos pareigūnai, siekdami nustatyti neteisėtai Vilniuje dirbančius ir gyvenančius užsieniečius, dažnai tikrina verslą sostinėje pradėjusių užsieniečių įmones. Tuo tikslu buvo apsilankyta ir parduotuvėje SUNSHINE, kurios direktorė – Kinijos pilietė, teigiama pranešime spaudai.

Pareigūnų dėmesį patraukė parduotuvės pagalbinėse patalpose buvę du kitataučiai. Vyrų buvo paprašyta pateikti dokumentus, patvirtinančius jų teisėtą buvimą Lietuvos Respublikoje. Kinai nekalbėjo jokia kita kalba, išskyrus gimtąja, todėl bendrauti su jais pareigūnams buvo sudėtinga. Teko laukti rusiškai kalbančio jų tautiečio. Belaukiant vertėjo, vienas iš užsieniečių mėgino pasprukti, taip sukeldamas dar didesnį pareigūnų įtarimą.

Nepavykus pasprukti, laisvę mėgino išsipirkti. Atvykus rusiškai kalbančiam kinų draugui ir pareigūnams dar kartą paprašius parodyti asmens tapatybę ir teisėtą buvimą LR patvirtinančius dokumentus, paaiškėjo, kad vienas iš parduotuvės pagalbinėse patalpose užtiktų kinų neturi jokio dokumento. Antrasis (Z. M.) pateikė Vengrijoje išduotą leidimą gyventi. Dokumentų neturėjęs kinas privalėjo kartu su pareigūnais vykti į Vilniaus migracijos valdybos Užsieniečių reikalų skyrių, kur turėjo būti nustatyta jo tapatybė.

Užsieniečių reikalų skyriaus pareigūnai pasidomėjo asmeniu Šengeno informacinės sistemos duomenų bazėje, kurioje buvo nurodyta, kad Vengrijoje leidimą gyventi turėjęs kinas (Y. M.) nepageidaujamas Šengeno šalyse. Vilniaus migracijos valdybos Užsieniečių reikalų skyriaus pareigūnai su tokiu atveju, kai Vengrijoje leidimą gyventi gavęs kitatautis paskelbiamas nepageidaujamu Šengeno šalyse, susiduria antrą kartą. Kadangi kinas (Y. M.) neturėjo jokio asmens tapatybę patvirtinančio dokumento, jis buvo patalpintas į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę 48 valandoms.

Šiandien, gegužės 7-ąją, minimo (Y. M.) kino pažįstami Vilniaus migracijos valdybos Užsieniečių reikalų skyriui pristatė jo pasą. Atvertus dokumentą paaiškėjo, kad pareigūnų aptiktas kinas (Y. M.) jau išprašytas iš Lenkijos. Šiuo metu rengiami dokumentai išsiųsti nelegaliai Lietuvoje gyvenusį kiną iš šalies.

Vilniaus migracijos valdybos viršininkas Gintaras Bagužis patikino, kad nelegalios migracijos priemonės bus vykdomos nuolat.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius