Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje sulaikytas nelegaliai Lietuvoje gyvenęs už seksualinius nusikaltimus prieš vaikus JAV teistas vyras (papildyta 16.53 val.)

Pirmadienį Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdybos pareigūnai sulaikė neteisėtai Lietuvoje gyvenantį Amerikos pilietį.
Antrankiai
Antrankiai / „Photos.com“ nuotr.

Kaip rašoma Migracijos valdybos pranešime, 1954 m. gimęs JAV pilietis W.V.D. policijos pareigūnų sprendimu privalėjo palikti šalį dar šių metų kovą. Tokį sprendimą policijos pareigūnai priėmė nustatę, kad Amerikos pilietis Lietuvoje gyveno neteisėtai nuo 2009 metų spalio 18 d. Tačiau W.V.D. ignoravo policijos pareigūnų sprendimą ir liko šalyje.

Vilniaus migracijos valdybos pareigūnai nustatė tikslią minėto Amerikos piliečio buvimo vietą ir jį sulaikė 48 val.

Vadovaujantis „Užsieniečių teisinės padėties įstatymo“ 126 str. 1 d. 1 p., nurodančiu, kad užsienietis išsiunčiamas iš LR per nustatytą laiką neįvykdžius įpareigojimo išvykti iš Lietuvos Respublikos, W.V.D. artimiausiu metu bus išsiųstas iš šalies.

Papildyta 16.53 val.: JAV pilietis sulaikytas baigiantis darbo dienai. Migracijos tarnybos pareigūnai per sulaikymo operaciją į pagalbą pasitelkė policijos patrulius, šie vyriškį ir sulaikė. Sulaikomas jis nesipriešino.

15min.lt žiniomis, sulaikytasis praeityje turėjo rimtų problemų su JAV teisėsauga. 2000 m. gruodžio 5 d. vyriškis Floridos valstijoje buvo nuteistas už nepilnamečio išprievartavimą. Teismas jam skyrė 2 metų 5 mėnesių ir 12 dienų laisvės atėmimo bausmę. Iki bausmės pabaigos likus 8 mėnesiams ir 22 dienoms jis buvo paleistas į laisvę lygtiniai.

Išėjęs iš kalėjimo W.V.D. Floridos valstijoje buvo įtrauktas į registruotų seksualinių nusikaltėlių sąrašus. Ten jo pavardę galima aptikti ir dabar.

Šaltinių teigimu, žinia apie Vilniuje sulaikytą JAV pilietį, sudomino ir pareigūnus jo tėvynėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius