-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje sulaikyti narkotikų prekeiviai pretenduoja tapti bukiausiais metų nusikaltėliais

Vilniaus policija nemažina apsukų sulaikydama narkotikų platintojus. Šįkart sostinės 2-ojo policijos komisariato pareigūnai sulaikė narkotikų platintojus, kurie drąsiai galėtų kovoti dėl kvailiausio nusikaltėlio vardo – vyrai sugalvojo heroiną pardavinėti elitinio padalinio „Aras“ kaimynystėje.
Narkomano sulaikymas
Narkomano sulaikymas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Spaudžia taborą – prekiauja mieste

Kalbos apie Vilniaus pašonėje esančią sodybą greitai pasklido tarp miesto narkomanų. Sostinėje atsidarė naujas heroino „taškas“. Mieste esančios narkotikų platinimo vietos tapo ypač aktualios policijai suintensyvinus reidus tabore. Kirtimuose pasirodžius pareigūnams, kuriam laikui nurimsta ir prekyba Čigonų gatvėje.

Tačiau narkotikų poreikis nė kiek nesumažėja. Tuomet narkomanai ieško kitų galimybių įsigyti dozę. Tam pasitarnauja būtent tokios atokesnės nuo taboro vietos kaip kad ši sodyba Liepkalnio rajone.

Paprastai tokios prekybos vietos būna laikinos ir trumpalaikės. Narkotikų platintojai puikiai suvokia, kad policija nesnaudžia ir ilgiau užsibuvus vienoje vietoje jie taps pažeidžiami. Būtent toks laikinas „taškas“ šįkart buvo atidarytas šalia judraus kelio. Tačiau platintojai pamiršo pagalvoti apie vieną svarbią detalę.

„Tašką“ atidarė elitinio policijos padalinio pašonėje

Narkotikų platintojai pagalvojo apie daug ką. Pasirinko atokią sodybą šalia judraus kelio. Kad dažnai važinėjantys automobiliai niekam nesukeltų įtarimo. Namas buvo apaugęs medžiais ir tankiais krūmais – tokią vietą sudėtinga stebėti pareigūnams. Čia pat žaidė vaikai ir gyveno senoliai. Iš pirmo žvilgsnio nieko neįtartum.

Neaišku dėl kokių priežasčių, tačiau į kaimyninį pastatą narkotikų platintojai neatkreipė dėmesio. O kaimynai buvo antiteroristinės rinktinės „Aras“ pareigūnai. Tai vyrai, kurie atlieka pačias sudėtingiausias sulaikymo operacijas, vaduoja įkaitus, neutralizuoja nusikaltėlių sprogmenis ir atlieka kitus mažai visuomenei žinomus darbus.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras“
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras“

Sulaikyti per keliolika sekundžių

Nežymėti pareigūnų automobiliai viens po kito įsuka į atokią automobilių stovėjimo aikštelę. Iš jų išlipę vyrai ima tarpusavyje šnekučiuotis, kažką piešti ant lapo ir gestikuliuoti. Pro šalį einantys praeiviai nė neįtaria, kad čia ruošiamasi narkotikų platintojų sulaikymo operacijai.

Maždaug per dešimtį minučių sudėliojami visi taškai ant „i“ – pasiskirstoma komandomis, ekipažais ir suplanuojami kiti veiksmai, kad prasidėjus šturmui niekam nekiltų jokių klausimų.

Vilniaus 2-ojo policijos komisariato pareigūnai pajuda sodybos link. Automobiliai ramiai sustoja šalikelėje. Iš jų neskubėdami išlipa civiliais apsirengę policininkai. Jie neskubėdami eina narkomanų jau pramintu takeliu. Krūmai, puikiai saugoję prekeivius nuo pašalinių akių, dabar pasitarnauja kriminalinės policijos pareigūnams.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Pistoletas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Pistoletas

Toliau viskas vyksta žaibiškai. Paskutiniai metrai įveikiami bėgte braunantis per brūzgynus ir bandant ranka nors kiek apsaugoti veidą. Nepastebėti iš visų pusių apsupę namą pareigūnai viens per kitą šaukia „Policija! Visiems ant žemės! Niekam nejudėti!“.

Tokioje situacijoje retas kuris net ir norėdamas bėgti vargiai susiorientuotų. Viskas vyksta akimirksniu. Nuo šūksnio kieme „Policija!“ iki namo patikrinimo ir jame buvusio narkotikų prekeivio sulaikymo praėjo maždaug 15 sekundžių.

VIDEO: To nerodo net filmuose: narkotikų platintojų sulaikymo operacija iš arti

Surengė pasalą

Greitai apklausus sulaikytuosius paaiškėjo, kad vieno iš pagrindinių įtariamųjų šiuo metu nėra namie. Jis išvykęs į parduotuvę.

Pareigūnai greitai surezgė naują planą. Automobiliai buvo patraukti toliau nuo namo, o policininkai suėjo į pastatą ir laukė sugrįžtančio narkotikų platintojo. Netrukus jis pasirodė nešinas maisto produktais. Kartu vedėsi, kaip jis pats manė, būsimą klientą. Deja, ir vienas, ir kitas sulaukė ne to, ko tikėjosi. Vienas negavo dozės, o kitas – prarado laisvę.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Narkotikų platintojų sulaikymas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Narkotikų platintojų sulaikymas

Abiem pagrindiniams įtariamiesiems gresia iki 10 metų nelaisvės. Tačiau tai nebus jiems naujiena. Tiek vienas, tiek kitas jau yra turėjęs gyvenimo patirties leidžiant dienas už grotų.

Patikrinę aplinkines patalpas ir pačius sulaikytuosius kriminalinės policijos pareigūnai aptiko 13 gramų heroino, keletą jau paruoštų vartojimui dozių, svarstykles, kuriomis sveriami narkotikai, ir medžiagas, į kurias jie pakuojami.

Operacijos metu iš viso buvo sulaikyti 6 asmenys – narkotikų platintojai, narkomanai ir heroino pirkėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius