Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Vilniuje už nusikaltimus valstybės tarnybai bus teisiami advokatas ir advokato padėjėjas

Teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai pateikti advokatui ir advokato padėjėjui, galimai neteisėtais būdais siekusiems pagreitinti užsienio piliečių prašymų leisti laikinai gyventi Lietuvos Respublikoje nagrinėjimą Migracijos departamente.
Pinigai. Asociatyvinė nuotr.
Pinigai. Asociatyvinė nuotr.

Dar penkių asmenų, iš kurių trys yra Migracijos departamento darbuotojai, atžvilgiu ikiteisminis tyrimas dėl nusikaltimų valstybės tarnybai ir viešiesiems interesams tęsiamas, skelbia Lietuvos Respublikos prokuratūra.

Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdybos pareigūnai ikiteisminio tyrimo metu nustatė, kad advokatas ir advokato padėjėjas galimai siekė pagreitinti 47 užsienio piliečių prašymų dėl leidimo laikinai gyventi Lietuvos Respublikoje nagrinėjimą ir sprendimų dėl šių leidimų išdavimo priėmimą.

Advokato padėjėjui pareikšti kaltinimai dėl kyšio davimo advokatui, kad šis paveiktų Migracijos departamento tarnautojus greičiau priimti sprendimus. Tuo tarpu advokatas įtariamas priėmęs kyšius ir, pasinaudodamas savo pažintimis su valstybės tarnautojais, siekęs juos paveikti, kad šie paspartintų nurodytų užsienio piliečių prašymų nagrinėjimą. Už įvykdytus prašymus advokatas valstybės tarnautojui taip pat atsilygindavo perduodamas įvairias sumas.

Baudžiamąją bylą su kaltinamuoju aktu Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai perdavė nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui.

Už prekybą poveikiu Baudžiamasis kodeksas numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimo bausmę iki penkerių metų. Už papirkimą – baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimo bausmę iki ketverių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius