-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

​Vilniuje vagystės vietoje sučiupti vyrai tą patį vakarą grįžo į garažą užbaigti nusikaltimo

Sostinėje antradienį paskelbtas nuosprendis už įžūlią vagystę. 47 metų Aleksandras Maklakovas ir 26 metų Andrejus Bezuška ne tik nuteisti laisvės atėmimu, bet ir įpareigoti atlygint žalą.
Garažas, kuriame buvo įkurta fiktyvi įmonė
Asociatyvinė iliustracija / FNTT nuotr.

Šiandien Vilniaus miesto apylinkės teisme paskelbtas nuosprendis Andrejus Bezuška (gim. 1988) už svetimo turto pagrobimą ir Aleksandras Maklakovas (gim. 1967) už pasikėsinimą pagrobti svetimą turtą.

A.Bezuška pataisos namuose turės praleisti vienus metus ir 4 mėnesius. A.Maklakovui skirta 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, vykdymą atidedant metams. Nukentėjusiesiems A.Bezuška dar privalės atlyginti daugiau nei 2 600 eurų turtinę žalą.

Abu kaltinamieji savo kaltę visiškai pripažino ir gailėjosi. Tačiau teismas sunkinančiomis aplinkybėmis pripažino tai, kad nusikaltimas buvo darytas bendrininkų grupuotėje, o A.Maklakovas nusikaltimo metu buvo neblaivus (nustatytas 2,43 prom. girtumas).

Taip pat teismas atkreipė dėmesį, kad nusikaltimai yra tyčiniai, apysunkiai. A.Maklakovas jau yra vieną kartą, o A.Bezuška – penkis kartus teistas.

Kaltinamieji 2014 metų balandį bandė įsilaužti į metalinį garažą ir pagrobti ten buvusius daiktus. A.Maklakovas stovėjo šalia garažo ir stebėjo aplinką, kad jo ir bendrininko niekas neužkluptų. A.Bezuška tuo metu pagaliu laužė duris.

Nusikalstama veika buvo nutraukta liudininkams pastebėjus vagystę ir iškvietus policiją. Tačiau A.Bezuška jau tą pačią dieną, vėlai vakare, tęsė savo sumanymą ir metaliniu laužtuvu išlaužė garažo duris ir pagrobė ten buvusius daiktus, pasakojama Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su visuomene Guodos Paužaitės antradienį paviešintame pranešime.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.
Cituojant arba kitaip platinant šią informaciją, prašome nurodyti informacijos šaltinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius