Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje veikia stebuklingas klubas: į jo lankytojų kuprines kažkas paslapčia deda narkotikus

Vilniaus pareigūnams tenka susidurti ir su mistiškais reiškiniais. Sulaikę keletą sostinės naktinio klubo „Cechas 48“ lankytojų su narkotikais, jie išgirdo tą pačią istoriją – jaunuoliai yra nekalti, o narkotikus kažkas įdėjo į kuprines, kai jie linksminosi klube. Policijos pareigūnai nutarė patikrinti, kas vis dėlto dedasi šioje stebuklingoje pasilinksminimo vietoje. Į pagalbą pasitelkę tarnybinį šunį jie aptiko dar daugiau narkotikų.
Policijos reidas Vilniaus naktiniame klube „Cechas 48“
Policijos reidas Vilniaus naktiniame klube „Cechas 48“ / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Dirbo slapti pareigūnai

Vilniaus miesto 2-asis policijos komisariatas, garsėjantis sėkmingomis narkotikų platinimo taškų naikinimo operacijomis Čigonų tabore ir pačiame mieste, šįkart nusprendė patikrinti vieną iš sostinės naktinių klubų.

Įtarimai apie „Cechas 48“ klube vartojamus ir pardavinėjamus narkotikus sklandė jau seniai.

Slaptai dirbę policijos pareigūnai kurį laiką stebėjo naktinio klubo lankytojus. Išsiaiškinę, kurie iš jų turi narkotikų arba galbūt juos net platina, perdavė visą informaciją lauke pasaloje tykojusiems kolegoms.

Vos šie lankytojai išeidavo į gryną orą parūkyti – tuoj pat būdavo sulaikomi civilių drabužiais apsirengusių policininkų.

LSD į kuprinę įdėjo elfai

Pirmosios sulaikytos buvo dvi jaunos merginos. Akivaizdžiai apsvaigusios tikino, kad nieko blogo nedaro. Čia atvykusios iš Kauno pirmą kartą gyvenime. Kartojo, kad išsigando pareigūnų. Vėliau paaiškėjo ir to priežastis.

Keletą kartų paklaustos, ar turi neleistinų daiktų ar medžiagų, jos tikino, kad tikrai pareigūnai nieko neras, o jos tėra tik dvi vargšės studentės, atvykusios pasilinksminti ir patekusios į netikėtą situaciją.

Pareigūnai patikrino merginų rankines ir vienoje jų aptiko, kaip įtariama, kanapių bei keletą LSD markučių.

Merginos sutartinai tikino, kad jos apie šias narkotines medžiagas nieko nežino, o narkotikus į rankinę kažkas greičiausiai įdėjo, kol jos šoko klube.

VIDEO: Tarnybinis šuo Gilza naktiniame klube aptiko narkotikų

Amfetaminas kelnių kišenėje atsirado iš niekur

Tokią pačią versiją tyrėjams pateikė ir maždaug 20 metų jaunuolis, kuris buvo sulaikytas su į popieriaus lankstinuką supakuotais milteliais. Jį pareigūnai aptiko siauroje kelnių kišenėje.

Slapta dirbusių policininkų dėmesį šis jaunuolis patraukė, kai klube siūlė jiems parduoti amfetaminą. Išėjus į lauką parūkyti jį policija ir sučiupo.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Policijos reidas Vilniaus naktiniame klube „Cechas 48“
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Policijos reidas Vilniaus naktiniame klube „Cechas 48“

Tačiau net ir sulaikytas su įkalčiais jis teigė nieko neturįs, o narkotikus jam greičiausiai į kelnių kišenę įdėjo kažkas klube.

Merginai, kurios rankinėje buvo aptikti elfų atnešti ir paslėpti narkotikai, ir jaunuoliui, kurio kišenėje nežinia iš kur atsirado nuotaiką stimuliuojantys milteliai, gresia iki 2 metų nelaisvės.

Tarnybinis šuo klube aptiko narkotikų

Operaciją organizavę pareigūnai neteko kantrybės ir nusprendė patikrinti, kokie kaukai šiame kube paslapčia nekaltam jaunimui į kuprines ar kelnes padeda LSD, žolę ar amfetaminą.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Policijos šuo Gilza klube aptiko narkotikų
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Policijos šuo Gilza klube aptiko narkotikų

Tyrėjai į pagalbą pasitelkė Mobiliosios kuopos pareigūnus ir pateko į klubo patalpas. Čia linksminosi kelios dešimtys jaunuolių. Buvo siekiama išsiaiškinti, ar ir daugiau kam iš jų paslaptinga būtybė nepaliko nepageidaujamų dovanų – į kuprines ar kelnes neįdėjo narkotikų.

Iš pradžių klubo lankytojus apieškojo policijos pareigūnai ir pareigūnės. Vėliau į pagalbą buvo pasitelkta Patrulių rinktinės kinologė su šunimi Gilza.

Keturkojis, apuostęs visų klubo lankytojų daiktus ir drabužius, sustojo ties viena kuprine. Tiesa, kuprinės savininkas jau nepasakojo, kad aptiktas psichotropines medžiagas atnešė elfai. Jis gynėsi kiek kitaip – teigė, kad tai yra arbata, o jis ją tiesiog labai mėgsta ir nešiojasi net į naktinius klubus.

Patikrinimai klubuose tęsis ir toliau

Policijos pareigūnai, smarkiai apmalšinę prekybą heroinu tabore, ėmėsi daugelį metų pamirštos temos – psichotropinių medžiagų vartojimo ir platinimo problemos pasilinksminimo vietose.

Pastaraisiais mėnesiais reidai prieš narkotikus buvo atlikti naktiniuose klubuose „Pelėda“, „Kablys“ ir kt. Sulaikytiems jų lankytojams gresia nuobaudos dėl narkotikų vartojimo, laikymo ir platinimo.

Pareigūnai neslepia, kad panašūs reidai nenutrūks ir bus tikrinami visi klubai ir jų lankytojai, kurie įtariami vartojantys ar platinantys narkotikus.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Policijos reidas Vilniaus naktiniame klube „Cechas 48“
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Policijos reidas Vilniaus naktiniame klube „Cechas 48“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius