Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bausmės sulaukė panevėžietis Virginijus Gibronas, nušovęs vieną jaunuolį ir pasikėsinęs atimti gyvybę kitam

Panevėžiečiui V.Gibronui, užpernai automobilių aikštelėje prie miesto vieno lošimo salono konflikto metu nušovusiam vieną jaunuolį ir pasikėsinusiam atimti gyvybę kitam, paskirta 10 metų laisvės atėmimo bausmė.
Ginklas
Ginklas / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Tokį sprendimą šiandien popiet priėmė Panevėžio apygardos teismas, išnagrinėjęs Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų tirtą ir didelį visuomenės susidomėjimą sukėlusią dėl mieste seniai begirdėtų šūvių nusikaltimų žmogaus gyvybei baudžiamąją bylą.

Valstybės kaltintojas už labai sunkų nusikaltimą žmogaus gyvybei ir pasikėsinimą atimti ją siūlė skirti griežtesnę – 15 metų laisvės atėmimo bausmę. Anksčiau teistas 47 metų V.Gibronas buvo kaltinamas vieno žmogaus nužudymu ir pasikėsinimu nužudyti kitą, neteisėtu disponavimu šaunamuoju ginklu, dokumento suklastojimu, pagrobimu ir netesėtu disponavimu.

2009 metų spalio 10-osios naktį prie Klaipėdos g. esančio 102 pastato, kuriame veikė lošimo salonas, V.Gibronas konflikto metu su grupele neblaivių jaunuolių nušovė vieną ir pasikėsino nužudyti kitą asmenį. Neteisėtai laikomu, perdirbtu ir pritaikytu šaudyti 7,65 mm. kalibro šoviniais dujiniu pistoletu buvo paleista ne mažiau penkių šūvių, kuriais buvo sužaloti du žmonės. Vienas jų, 32 metų Mindaugas Stankevičius, nuvežtas į ligoninę, mirė.

Tuo tarpu peršautam 23-ejų Vytautui Šaurskiui kulka kliudė pilvą, bet vidaus organų nepažeidė. Nukentėjusysis net nesikreipė į medikus.

Prokurorų teigimu, pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką yra tyčinis veikimas ar neveikimas, kuriais tiesiogiai pradedamas daryti nusikaltimas, jeigu veika nebuvo baigta dėl nuo kaltininko valios nepriklausančių aplinkybių. Šiuo atveju pasikėsinimas nužudyti, kai nusikaltimas nebaigtas ne nuo kaltinamojo priklausančių aplinkybių, yra prilyginamas baigtam.

Teismas iš dalies patenkino nužudytojo tėvų pareikštą civilinį ieškinį – jiems priteista iš V.Gibrono po penkiasdešimt tūkstančių litų kiekvienam neturtinei žalai atlyginti.

Už dviejų žmonių nužudymą įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius