Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Virtuali pažintis su sukčiumi vilnietę įklampino į skolas

Balandžio pabaigoje užsimezgusi virtuali pažintis su vyru, prisistačiusiu anglu iš Mančesterio, penkiasdešimt dvejų vilnietei kainavo daugiau nei 34 tūkstančius litų. Ši pažintis truko daugiau nei mėnesį, kai moteris suprato tapusi sukčių auka ir kreipėsi į policiją.
Internetinė bankininkystė
Asociatyvinė nuotr. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Praėjus kelioms savaitėms nuo virtualios pažinties pradžios, tariamas Mančesterio gyventojas moteriai pranešė, kad yra nupirkęs jai dovanų – įvairių prabangių prekių, todėl norėtų padaryti jai staigmeną, išsiųsdamas didelės vertės siuntinį, pranešė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Gegužės pabaigoje moteris į savo elektroninį paštą gavo laišką anglų kalba – pasirodo, jai skirtas siuntinys sulaikytas Ganos muitinėje. Kad atgautų siuntinį, ji turi sumokėti muitinei tam tikrą pinigų sumą.

Sukčiai nesiliovė kaulyti pinigų – atlikusi ne vieną pavedimą nežinomiems adresatams naivi moteris ne tik neteko savo santaupų, bet ir įklimpo į skolas bankams.

Policija įspėja: sukčių pramanai ir sukčiavimo būdai tampa vis įvairesni ir įmantresni. Gyventojams būtina neprarasti apdairumo ir sveiko proto, netikėti stebuklingomis „likimo dovanomis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius