Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Virtuali Šiaulių rajono gyventojos pažintis su kaliniu: nei meilės, nei pinigų

23 metų vaikinas M. P., kalintis Kybartų pataisos namuose, vėl bus teisiamas. Šį kartą – dėl sukčiavimo ir neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo.
Reidas čigonų tabore
Asociatyvinė iliustracija: nusikalsti linkęs asmuo / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Tokią baudžiamąją bylą teismui perdavė Šiaulių apygardos prokuratūros 2-ojo Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Ernestas Armalas, tyrėjams nustačius, kad kaltinamasis, būdamas nelaisvėje, iš vienišos Šiaulių rajono gyventojos apgaule išviliojo daugiau nei tūkstantį eurų.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 1-ojo skyriaus pareigūnams, greitai atlikusiems ikiteisminį tyrimą pavyko išaiškinti kalinčiojo panaudotą apgaulę.

Tyrimo duomenimis, M.P. su nukentėjusiąja susipažino vieno televizijos kanalo pažinčių portale. Su moterimi pradėjęs bendrauti telefonu, jis prisipažino, kad atlieka laisvės atėmimo bausmę ir jam reikėtų finansinės paramos, norint greičiau ištrūkti į laisvę.

Sužavėjęs moterį, aferistas ne kartą įkalbėjo ją pervesti pinigų neva jo advokatui. Iš tikrųjų moteriai nurodytos sąskaitos buvo jo draugų, tačiau atlikdama pavedimus moteris nė nenutuokė apie klastą.

Kad padėtų naujajam draugui, moteris savo vardu paėmė ir paskolą. Dar vėliau M.P., matydamas moters gerumą, paprašė jos suteikti elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenis, kurie leido jam pačiam vykdyti įvairias finansines operacijas.

Nustatyta, kad vyras net 45 kartus inicijavo finansines operacijas, kurių metu iš nukentėjusiosios sąskaitos į kitas buvo pervedamos sumos nuo 15 iki 500 eurų. Be to M.P. per vieną internetinę svetainę sudarė paskolos sutartį, kurią nuolat papildydavo, taip sukaupdamas daugiau nei tūkstančio eurų skolą.

Tik praėjus nemažai laiko ir nutrūkus bendravimui su naujuoju draugu, moteris suabejojo ir kreipėsi į policiją, pasakojama Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus (Šiauliuose) vyriausiosios specialistės Gabrielės Gendvilaitės pirmadienį paviešintame pranešime.

Įtariamasis savo kaltę pripažino.

Šiaulių apylinkės teismui pripažinus jį kaltu sukčiavus ir neteisėtai naudojus elektroninę mokėjimo priemonę ar jos duomenis, jam grėstų laisvės atėmimas iki 6 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius