Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visaginietės „Citroen“ užgesino kitas vairuotojas, bet ji vis tiek iškvietė ugniagesius

Spalio 1 d. apie 08.06 val., Ignalinos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai gavo pranešimą, jog Ignalinos rajone, kelyje Vilnius–Zarasai ties Kazokinės kaimu, dega lengvasis automobilis. Į nelaimės vietą nedelsdamos išskubėjo priešgaisrinės pajėgos, tačiau nuvykus į įvykio vietą ugniagesiams teliko tik išjungti automobilio akumuliatorių, nes automobilis jau buvo užgesintas.
Įvykio vietoje
Asociatyvinė iliustracija / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Pasirodo, tą rytą lengvuoju automobiliu „Citroen Evasion“ Visagino gyventoja vyko į Vilnių, vežė pas gydytojus sūnų, tačiau netikėtai automobilis prarado trauką, pasklido degėsių kvapas ir iš po variklio dangčio pasirodė dūmai.

Moteris sustojo kelkraštyje ir, iššokusi iš automobilio, puolė stabdyti pro šalį važiuojančių automobilių, tuo tarpu keleiviai bandė turimu gesintuvu malšinti gaisrą. Pro šalį vyko Ignalinos rajono gyventojas Gediminas Dailidė. Vyras, dirbantis staliumi, pastebėjo šalikelėje rūkstantį automobilį, dvi moteris, mojuojančias rankomis, ir vaiką. Gediminas sustabdė savo automobilį, išsitraukė gesintuvą ir užgesino beįsiplieskiančią liepsną.

Ugniagesiams gelbėtojams moteris apie įvykį pranešė tik tam, kad įsitikintų, jog automobilis tikrai užgesintas. 

Automobilis apgadintas nedaug. Ugniagesiams gelbėtojams moteris apie įvykį pranešė tik tam, kad įsitikintų, jog automobilis tikrai užgesintas. Sulaukęs atvykusių ugniagesių gelbėtojų, Gediminas išvažiavo. 

Ignalinos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio viršininkas vidaus tarnybos majoras Tomas Raketis kitą dieną pasikvietė gelbėtoją į tarnybą, paspaudė ranką ir padėkojo už pilietiškumą, drąsą ir kilnų poelgį. Atminimui jam padovanojo knygą apie Utenos apskrities ugniagesius ir ugniagesybą.

Ugniagesių nuotr./Gediminas Dailidė sulaukė Ignalinos gelbėtojų vado Tomo Rakečio padėkos
Ugniagesių nuotr./Gediminas Dailidė sulaukė Ignalinos gelbėtojų vado Tomo Rakečio padėkos

Automobilių gaisrai nėra retas atvejis – nuo metų pradžios Ignalinos rajone liepsnos suniokojo 3 transporto priemones. Šis skaičius būtų buvęs mažesnis, jei vairuotojai būtų turėję gesintuvus ir žinoję, kaip su jais elgtis. G.Dailidės teigimu, automobilį gesinti ir naudotis automobilyje esančiu gesintuvu jam teko pirmą kartą, tačiau džiaugėsi tuo, jog pirkdamas gesintuvą nepagailėjo pinigų ir įsigijo tikrai gerą prekę, kuri nelaimės atveju pagelbėjo.

Kiekviename automobilyje privalo būti veikiantis 1 kg gesintuvas, bet vis dėlto rekomendacija vežiotis 2 kg gesintuvą yra teisinga. Gaisras – tas atvejis, kai svarbu jo dydis, su 2 kg gesintuvu galima nuveikti daug daugiau. Tai gali patvirtinti ir gelbėtoju tapęs G.Dailidė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius