Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visvaldas Matijošaitis: „Tai padarė šlykštus arba psichiškai nesveikas žmogus“

Vėlinių dieną prie savo namų kraupų radinį aptikęs Kauno meras Visvaldas Matijošaitis įtaria, jog tai susiję ne su jo verslo, bet politikos reikalais. „Versle priešų neturiu“, – žurnalistams sakė Kauno vadovas.

Masyvūs laiptai ištepti raudonomis, kraują primenančiomis dėmėmis. Ant viršutinės laiptų pakopos – žvakė. Šalia laiptų – baltas audinys su raudonomis dėmėmis ir raudonas statybininko šalmas. Tokią keistą instaliaciją V.Matijošaitis rado prie savo namų Vičiūnuose tvoros lapkričio 1-osios rytą.

Evaldo Virkečio nuotr./Laiptai prie Kauno mero namų
Evaldo Virkečio nuotr./Laiptai prie Kauno mero namų

Miesto meras neabejoja, jog tai – aiški užuomina į jo žmonos žūtį. Irena Matijošaitienė mirė 2013 metais po nelaimingo atsitikimo šeimos namuose – nukritusi nuo laiptų ir sunkiai susižalojusi. Atlikusi tyrimą policija konstatavo, jog tai – nelaimingas atsitikimas. 

„Visi puikiai suprantate, kad tokias instaliacijas kažkas padarė ne iš didelės meilės man“, – sakė V.Matijošaitis.

Pasak jo, ši instaliacija – ne vaikų, bet profesionalų darbas. „Laiptai“ sukalti tvirtai, tad juos sukonstruoti galėjo tik žmogus, mokantis naudotis įrankiais – grąžtu, plaktuku ir pan. 

Be to, tai buvo iš anksto apgalvotas išpuolis – spontaniškai paprastai daužomi langai, o ne kalami „laiptai“.

„Tai padarė arba šlykštus arba psichiškai nesveikas žmogus“, – žodžių nerinko nemalonų radinį prie savo namų aptikęs Kauno meras.

Teodoro Biliūno/15min.lt nuotr./Visvaldas Matijošaitis
Teodoro Biliūno/15min.lt nuotr./Visvaldas Matijošaitis

Pirmadienį apie šį incidentą jis pranešė policijai, kuri pradėjo ikiteisminį tyrimą. Pareigūnams V.Matijošaitis perdavė stebėjimo kamerų nufilmuotą medžiagą.

„Aš pats tų vaizdų nežiūrėjau. Kreipiausi į policiją, jiems atidaviau „laiptus“ ir diskus iš kamerų“, – į diskusijas, kas galėtų būti šio išpuolio užsakovas, nesileido Kauno meras.

Tiesa, vėliau V.Matijošaitis prasitarė, jog tai gali būti susiję su jo politine karjera. „Versle ir asmeninių priešų neturiu“, – išjungus kameras kalbėjo politikas.

Šis įvykis – ne pirmas išpuolis prieš „Vieningo Kauno“ lyderį. Anksčiau jam buvo pastatyta „krabo kėdė“, turint omenyje „Vičiūnų“ grupę įkūrusio ir jai vadovavusio V.Matijošaičio pravardę „krabas“. 

Savivaldybės rinkimų reklamose oponentai „Vieningo Kauno“ lyderiui bandė priklijuoti kitą – „mento“ pravardę. 

Į visas šias akcijas politiko karjerą pradėjęs verslininkas žiūrėjo atlaidžiai. Tačiau šįsyk, anot V.Matijošaičio, peržengtos žmogiškumo ribos: vienas dalykas yra verslas, politika, kitas – šeimos nelaimės.

„Dar kartą norėta užminti ant skaudžios vietos“, – teigė prieš porą metų po tragiško įvykio našliu likęs politikas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius