Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visvaldas Matkevičius LAT nieko nepešė: nuteistas už kyšius ir buhalterinę apgaulę

STT: Už korupcinius nusikaltimus žinomam panevėžiečiui teks kalėti 3,5 metų.
Doleriai lagamine
Doleriai lagamine / 123rf.com

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas atmetė buvusio Panevėžio specialiosios mokyklos vadovo, pastaruoju metu dirbančio Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų generaliniu direktoriumi, Visvaldo Matkevičiaus kasacinį skundą ir paliko galioti teismo nuosprendį, kuriuo jam buvo skirta 3,5 metų laisvės atėmimo bausmė ir beveik 2 000 eurų bauda.

Tokia bausmė skirta už korupcinius nusikaltimus – kyšininkavimą, dokumentų klastojimą, apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą, neteisingų duomenų apie turtą ir pajamas pateikimą.

Be to, iš V.Matkevičiaus nutarta konfiskuoti apie 22 000 eurų vertės turto.

Jam taip pat valstybei teks sumokėti daugiau kaip 20 000 eurų nesumokėtų mokesčių.

Aukščiausiasis Teismas atmetė ir juridinio asmens UAB „Valresta“ atstovų  –  direktoriaus ir advokato kasacinius skundus. Už apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą šiai bendrovei skirta didesnė nei 11 000 eurų bauda.

Už papirkimą ir apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą 1 800 eurų bauda ir 1,5 m. laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant dvejiems metams, skirta ir pačiam UAB „Valresta“ bendrovės direktoriui.

STT pareigūnai vakar atliko kratas V.Matkevičiaus vadovaujamoje mokykloje.
Nuteistasis Visvaldas Matkevičius

Visus šių asmenų korupcinius nusikaltimus išaiškino Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai.

Pareigūnai nustatė, kad V.Matkevičius paėmė kyšį iš vienos bendrovės direktoriaus, kuriam  padėjo laimėti viešuosius pirkimus remonto darbams Panevėžio specialiojoje mokykloje atlikti. Kyšį V.Matkevičius gavo statybos prekėmis ir paslaugomis savo statomam namui Panevėžyje. Statybinės medžiagos, kurios panaudotos jo namui, buvo įtrauktos į apskaitą kaip panaudotos mokyklos remontui.

Taip pat STT pareigūnai išsiaiškino, kad V.Matkevičius iš kitos bendrovės paėmė kyšį už tai, kad jai būtų sudarytos išskirtinės sąlygos laimėti kompiuterių klasės įrengimo konkursą bei žadėjo ateityje sudaryti galimybę laimėti priešgaisrinės signalizacijos ir vaizdo apsaugos įrengimo mokykloje konkursą.

V.Matkevičius 2002–2003 m. buvo Panevėžio miesto savivaldybės meras, 2003–2007 m. vadovavo Panevėžio miesto savivaldybės administracijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius