Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vitalija Vonžutaitė neatvyko į Darbo partijos bylos posėdį, prašo daryti pertrauką

Seimo narė Vitalija Vonžutaitė pirmadienį neatvyko į Lietuvos apeliacinio teismo posėdį Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje. Moteris raštu teismui pranešė, kad yra nedarbinga, o jos advokatas Arūnas Petrauskas pateikė medikų pažymą.
Vitalija Vonžutaitė
Vitalija Vonžutaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Jeigu reikia plačiau paaiškinti, prašau uždarame posėdyje“, – teismui sakė advokatas.

Pagal medikų pažymą, nuteistoji yra nedarbinga gegužės 13–27 dienomis. Teismas V.Vonžutaitės prašymą nusprendė nagrinėti uždarame posėdyje.

Grįžo beveik po metų

Teismas beveik po metų pertraukos pirmadienį grįžo prie Darbo partijos juodosios buhalterijos bylos.

Darbo partijos byloje Lietuvos apeliacinis teismas yra paskyręs naujas finansinę, rašysenos bei informacinių technologijų ekspertizes. 

Ši baudžiamoji byla nebuvo nagrinėjama nuo praėjusių metų birželio, kai Darbo partijos įkūrėjas ir šioje byloje dėl sukčiavimo nuteistas Viktoras Uspaskichas buvo išrinktas Europos Parlamento nariu ir įgijo teisinę neliečiamybę.

Darbo partijos byloje Lietuvos apeliacinis teismas yra paskyręs naujas finansinę, rašysenos bei informacinių technologijų ekspertizes. Jų rezultatai turėtų paaiškėti teismo posėdžiuose.

Kovo 25 dieną Europos Parlamentas panaikino V.Uspaskicho teisinę neliečiamybę.

Gegužę numatyti trys posėdžiai – 18, 27 ir 28 dienomis. Birželį numatyti devyni posėdžiai, jie vyks 3–5,10–12,17–19 dienomis.

2013 metų liepą Vilniaus apygardos teismas už sukčiavimą ir apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą V.Uspaskichui skyrė ketverių metų laisvės atėmimo bausmę, kartu nuteistai parlamentarei Vitalijai Vonžutaitei skirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė, Vytautui Gapšiui – 35 tūkst. litų (per 10 tūkst. eurų) bauda. Buvusi partijos finansininkė Marina Liutkevičienė nuteista vienerių metų laisvės atėmimo bausme.

Byla Darbo partijos atžvilgiu nutraukta teismui paskelbus, kad partija kaip juridinis asmuo veiklą baigė įvykdžius reorganizaciją.

V.Uspaskichas savo kaltę neigia ir vadina procesą politiškai motyvuotu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius