Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vitalijai Vonžutaitei susirgus, teismas vis tiek apklausia liudytoją

Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ baudžiamąją bylą nagrinėjantis Lietuvos apeliacinis teismas pirmadienį posėdyje apklausė kultūros ministro patarėją Dalią Vencevičienę.
Vitalija Vonžutaitė
Vitalija Vonžutaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ji yra dirbusi Darbo partijos būstinėje ir buvo pakviesta liudyti gynybos prašymu.

Ją apklausti teismas nusprendė nepaisant to, kad į posėdį neatvyko kaltinamoji parlamentarė Vitalija Vonžutaitė – jos advokatas pateikė pažymą, kad moteris serga.

D.Vencevičienei atsakius į klausimus, kurie daugiausia buvo susiję su tuo, kaip žmonės buvo įdarbinami centrinėje partijos būstinėje, moters paprašyta atvykti ir į kitą posėdį, suplanuotą gegužės 13-ąją – kad galimybę ją paklausti turėtų ir V.Vonžutaitė.

Tačiau teismas nutarė dėl V.Vonžutaitės nedalyvavimo atidėti kitos liudytojos – Valstybinės mokesčių inspekcijos specialistės – apklausą

Tačiau teismas nutarė dėl V.Vonžutaitės nedalyvavimo atidėti kitos liudytojos – Valstybinės mokesčių inspekcijos specialistės – apklausą. Nuspręsta, kad apklausiant specialistę turėtų dalyvauti V.Vonžutaitė.

Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas po posėdžio žurnalistams sakė apie V.Vonžutaitės ligą sužinojęs tik pirmadienį, nors teisėjų vertinimu, V.Vonžutaitei atliekamos planinės procedūros.

„Jeigu būčiau žinojęs, būtume neprašę su advokatu duoti laiko susipažinti su Mokesčių inspekcijos pateiktomis išvadomis“, – aiškino V.Uspaskichas.

Jo teigimu, nauja Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) pažyma kalba apie mažesnes oficialioje Darbo partijos buhalterijoje neapskaitytas sumas nei nurodyta bylą nagrinėjant pirmos instancijos teisme.

Prokuroras Saulius Verseckas po posėdžio žurnalistams sakė kol kas nesusipažinęs su naujais VMI dokumentais. Jo teigimu, tam tikras korekcijas VMI galėjo daryti, tačiau tai esą nekeičia bylos esmės.

Pernai liepą Vilniaus apygardos teismas Darbo partijos įkūrėją V.Uspaskichą pripažino kaltu dėl sukčiavimo ir apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo bei skyrė jam ketverių metų laisvės atėmimo bausmę.

Parlamentarė V.Vonžutaitė, teismo įvardyta V.Uspaskicho dešiniąja ranka, už grotų turėtų praleisti trejus metus

Parlamentarė V.Vonžutaitė, teismo įvardyta V.Uspaskicho dešiniąja ranka, už grotų turėtų praleisti trejus metus.

Buvusiai partijos finansininkei Marinai Liutkevičienei Vilniaus apygardos teismas skyrė vienus metus nelaisvės, o parlamentarui Vytautui Gapšiui – 35 tūkst. litų baudą.

Vilniaus apygardos teismas nutraukė bylą Darbo partijos atžvilgiu, paskelbęs, kad ji kaip juridinis asmuo baigėsi įvykdžius reorganizaciją.

Prokurorai, Darbo partijos atstovai, nuteistieji ir jų advokatai Vilniaus apygardos teismo nuosprendį apskundė Lietuvos apeliaciniam teismui. Po šio teismo verdikto nuosprendžiai įsiteisėja.

Prokuroras S.Verseckas teigia, kad senaties terminas Darbo partijos byloje jau yra neaktualus, nes pirmosios instancijos teismui priėmus apkaltinamąjį nuosprendį, senaties terminas nebeskaičiuojamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius