Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vitrinoje atsispindėjęs automobilio numeris Kaune pakišo koją vagiui iš Vilniaus

Kauno pareigūnų uolumas davė vaisių – baudžiamoji byla dėl pinigų vagystės perduota teismui.
Policija
Asociatyvinė iliustracija: atspindys / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

2014 m. liepos 10 d. buvo gautas pranešimas, kad Kaune, Savanorių pr., iš neužrakintų parduotuvės administracijos patalpų dingo inkasavimui paruošti 9 500 Lt (2 751,39 euro).

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d.

Tirdami šį nusikaltimą kriminalistai susidūrė su nemažai sunkumų. Minėtos patalpos nėra filmuojamos, pardavėja taip pat nieko įtartino nepastebėjo, tik pasirodė įtartinas vienas parduotuvės klientas.

Bandydami nustatyti įtariamąjį, tyrėjai išanalizavo daug vaizdinės medžiagos – peržiūrėjo arčiausiai parduotuvės esančių filmavimo kamerų, įtaisytų sankryžose, taip pat kitų parduotuvių, esančių šalia, apsaugos stebėjimo kameromis užfiksuotus, vaizdo įrašus. Analizuojant apsaugos stebėjimo kamerų užfiksuotą vaizdinę medžiagą, pro pareigūnų akis neprasprūdo, parduotuvės vitrinoje atsispindėjęs, automobilio, kuriuo atvažiavo galimas įtariamasis, valstybinis numeris.

Tai pareigūnams buvo atspirties tašku. Kriminalistai toliau uoliai darbavosi, atliko nemažai ikiteisminio tyrimo veiksmų ir surinko pakankamai įrodymų, leidžiančių pareikšti įtarimus bei baudžiamąją bylą perduoti teismui.

Apie įtarimą dėl vagystės buvo pranešta 1970 m. gimusiam vilniečiui, kuris ne kartą yra teistas už panašaus pobūdžio vagystes iš įvairių parduotuvių visoje Lietuvoje. 2015 m. balandžio 14 d. Kauno apylinkės prokuratūros prokuroras baudžiamąją bylą nagrinėti perdavė Kauno apylinkės teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius