Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokiečių aviganės Dingos atradimas – 500 pakelių kontrabandinių cigarečių

Purvėnų užkardos pareigūnai sulaikė 2,5 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių Purvėnų užkardos pasieniečiams įkliuvo Šalčininkų rajono gyventojas, gabenęs 2 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių. Po jo sulaikymo dar pusę tūkstančio pakelių rūkalų netoliese aptiko vokiečių aviganė Dinga.
Vokiečių aviganė Dinga
Vokiečių aviganė Dinga / VSAT nuotr.

Sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Purvėnų užkardos pareigūnai patruliavo ties Šalčininkų rajono Tausiūnų kaimu. Pasieniečiai čia pastebėjo įtartiną asmenį su nešuliais. Nuo šios vietos iki sienos su Baltarusija yra apie puskilometrį.

38 metų Šalininkų rajono gyventoją VSAT pareigūnai sulaikė. Jis gabeno 4 juoda polietileno plėvele aptrauktus ryšulius. Juose buvo 2 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Kontrabandos nešikas neturėjo privalomo VSAT leidimo atvykti ir būti šioje vietoje nužymėtoje valstybės sienos apsaugos zonoje.

VSAT nuotr./Sulaikytas įtariamasis su kontrabanda
VSAT nuotr./Sulaikytas įtariamasis su kontrabanda

Purvėnų užkardos pareigūnai dar nusprendė apieškoti aplinkines vietoves. Buvo iškviestas kinologas su vokiečių avigane Dinga. Šuo įvykio vietą apieškojo ir pievoje netoli kontrolinės pėdsakų juostos surado dar vieną ryšulį. Jame buvo 500 pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis. Valstybės sienos pažeidimo nenustatyta.

Už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką Šalčininkų rajono gyventojui gresia bauda nuo 2896 iki 5792 eurų. Vyrui taip pat teks administracine tvarka atsakyti už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą. Jam gali būti skirta bauda nuo 86 iki 173 eurų.

Po apklausos kontrabandininką pasieniečiai paleido.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius